Piret Järvis-MilderFoto: Erlend Štaub
Saund
30. november 2020, 20:13

Piret Järvis-Milder Vanilla Ninja taasühinemisest: me ei püüa moodsat kõlapilti, jääme oma liistude juurde (2)

Tüdrukuteansambli Vanilla Ninja liikmed tulevad taas kokku ja annavad järgmisel aastal uue albumi välja. "Tegelikult võib vist öelda, et uus Vanilla Ninja saab kõlama nagu vana Vanilla Ninja," räägib Piret Järvis-Milder R2 "Hommikus!".

"Me ei taha kedagi šokeerida. Arvan, et need inimesed, kellele meeldis Vanilla Ninja muusika umbes 15 aastat tagasi kindlasti rõõmustavad, sest see kõlapilt on ikkagi üsna sama. Mis mulle isiklikult tegelikult meeldibki, et me ei lähe püüdma kaasaegset moodsat kõlapilti, vaid jäime ikkagi oma liistude juurde," sõnab Piret.

Albumi täpne ilmumisaeg ei ole veel teada, kuid kindlasti saab uut muusikat kuulda juba järgmisel aastal. Hetkel on lauljataridel David Brandesega valminud viis lugu, ent albumi jaoks on vaja rohkemgi. Just Brandeselt tuligi idee Vanilla Ninja taas kokku tuua. "Minu arust tuli mõte Davidi poolt. Ta võttis ühendust ja rääkis, et äkki võiks teha uue plaadi. Mõtlesime, et teeme," meenutab Piret.

"Omal ka vaja natuke mõelda, sest elud on ikkagi teistsugused, kui nad olid 20 ja 15 aasta eest. Kõigil on vahepeal pered tekkinud ja muud tööd ning tegemised. See ei ole enam nii lihtne, kui teismeliste tüdrukutena, et jätad kõik siiapaika Eestis ja lähed ja teed. Praegu on teistsugused väljakutsed," tõdeb Vanilla Ninja liige.

VANILLA NINJA: Piret Järvis-Milder, Lenna Kuurmaa, Triinu Kivilaan ja Katrin Siska. Foto: Erakogu

Bänd saab taas kokku neljaliikmelisena – lisaks Piretile on koosseisus tagasi Lenna Kuurmaa, Katrin Siska ja Triinu Kivilaan. "Vanilla Ninja ei ole vahepeal kunagi lahku läinud, mis ongi naljakas – meil ei ole mingisugust kuupäeva, et andsime siis viimase kontserdi ja läksime lahku. Ametlikult oleme kogu aeg tiksunud, aga ei ole midagi teinud. Oleme vist olnud nagu puhkusel ja nüüd tuleme siis puhkuselt tagasi varsti," räägib Järvis-Milder. "Meil on valmisolek ja tahe küll, et järgmine aasta võiks Eestis suure kontserdi teha."