David ProwseFoto: Vida Press
Inimesed
30. november 2020, 15:31

VÄRSKE INFO: Darth Vaderi osatäitja viis hauda koroonaviirus

Nädalavahetusel saabus kurb uudis Darth Vaderi algse osatäitja, briti näitleja Dave Prowse’i surmast. Nüüd tunnistab „Tähesõdade“ legendi tütar: tema isale sai saatuslikuks koroonaviirus.

85aastane endine kulturist ja näitleja, kes andis „Tähesõdade“ algses triloogias Darth Vaderile kuju (hääle oli sisse lugenud ameeriklane James Earl Jones), oli tütre sõnul põdenud Alzheimeri tõbe. Kuid surmahoobi andis Prowse’ile Covid-19. „On hirmus, et koroonapiirangute tõttu ei saanud me isaga jumalaga jätta,“ ütles Rachel ajalehele The Sun.

Dave’il oli pikkust ligi kaks meetrit ning ta kehastas tihtipeale koletisi, kuid tütre sõnul oli isa leebe loomuga. „Ta võis küll hirmuäratav välja näha, kuid inimesena oli ta leebe, heasüdamlik ja helde mees. Ta oli hell hiiglane. Ja meie jaoks oli ta isa.“

Endise rammumehe näitlejakarjäär kestis pool sajandit, kuid ise oli ta siiski kõige uhkem Green Cross Code Mani rolli üle, millega ta edendas Ühendkuningriigis liiklusohutust. Sellega pälvis ta kuninganna Elizabeth II-lt Briti impeeriumi ordu liikme ordeni.