Emma Corrin printsess Diana rollis. Foto: AP/Scanpix
Tele
30. november 2020, 16:19

Briti kultuuriminister nõuab, et seriaal „Kroon“ kuulutataks väljamõeldiseks

Briti kuningliku pere elust rääkiv draamaseriaal „Kroon“ („The Crown“) on viimasel ajal nii palju kõmu tekitanud, et kultuuriminister Oliver Dowden nõuab sarja varustamist hoiatusega: see on väljamõeldis.

„Kardan, et vaatajate põlvkond, kes neid sündmusi ise läbi ei elanud, võib pidada väljamõeldist eksikombel faktideks,“ ütles Dowden Mail on Sundayle. Briti kultuuriministri arvates peaks Netflix oma menusarja alguses toonitama, et tegu on fiktsiooniga. Ta on lubanud voogedastuskanalile oma murest kirjutada.

„Krooni“ neljas hooaeg kujutab Elizabeth II esmasündinu prints Charlesi abiellumist Diana Spenceriga ning nende abielu karilejooksu. Kuningakoja insaiderid on Daily Mailile oma meelehärmi väljendanud ning väitnud, et troonipärijat kujutletakse ebaõiglaselt. 

Ka printsess Diana vend Charles Spencer on avaldanud arvamust, et iga episoodi alguses peaks vaatajale meelde tuletama: „See pole tõsi, kuid põhineb mõningatel tõsielusündmustel.“

„Krooni“ stsenarist Peter Morgan – uuel hooajal Margaret Thatcherit kehastava Gillian Andersoni („Salatoimikud“) meessõber – on nimetanud sarja loomingulise fantaasia aktiks.