Sven Wollter 2018. aastal. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
29. november 2020, 13:00

Veterannäitleja sõitis Stockholmi, nakatus koroonaga ja suri (8)

Armastatud rootsi näitleja Sven Woltter suri 10. novembril koroonaviiruse tõttu. Nüüd avaldab tema poeg kurva sündmuse tagamaid: kroonilist kopsuhaigust põdev isa oli pandeemia tõttu kevadest saadik maal redutatud, kuid saabunud siis Stockholmi, kus ta kohe nakatus.

Poeg Karl Sedalh rääkis Rootsi saates "Kulturnytt", et eakas isa oli põdenud kroonilist obstruktiivset kopsuhaigust. Kevadest saadik oli ta koos abikaasa Lisaga elanud peaaegu täielikult muust maailmast eristatuna maal. Kuid näitlemiskirg sai Wollterile saatuslikuks. 

"Isa sõitis Stockholmi seoses seriaali võtetega. See kõneleb tema armastusest oma ameti vastu," vahendab Iltalehti. Poeg oli manitsenud, et "Mäklarna" võtted võivad Svenile ohtlikuks kujuneda. "Aga teadsime, et ta teeb ise oma valikud ja nende võtete suhtes oli ta kõigutamatu."

1934. aastal sündinud Wollter näitles pika karjääri jooksul eri teatrites, filmides ja telesarjades ("Mees katusel," Tarkovski "Ohverdus", uurija Van Veetereni filmid), kuid oli ka tunnustatud kirjanik.