PIPI KOGU ELUKS: Rootsi telefilmides Pipit kehastanud Inger Nilsson on veel nüüdki, 61aastasena, lapsepõlveaegse särava rolli vang. Näitlejekarjäärist ei saanud asja ning nüüdsel ajal töötab Nilsson Uppsala vanadekodus, lauldes vanakestele laule ning pajatatades kohtumistest Astrid Lindgreniga. prev fotost 29.00110958Byline:Foto: VIDA PRESS
Raamat
27. november 2020, 22:29

Pipi raamatu sünnist möödus 75 aastat: "Kuna nimi Pipi Pikksukk oli imelik, tuli sellest üks väga imelik tüdruk."

Astrid Lindgreni tütar Karin palus ema: "Räägi mulle Pipi Pikksukast."

26. novembril 1945 ilmus areenile Pipilota Viktuaalia Rullkardiina Piparmünta Eefraimitütar Pikksukk, kes on tänini maailma tugevaim ja kuulsaim tüdruk. Pulkpatsilise punapea lugu sai alguse juba 1941. aastal, mil Astrid Lindgren haigevoodis lamavale tütrele lugusid vestma hakkas. 

Kirjandushuviline Vimmerby talutüdruk Astrid oli 18aastaselt kodukülast minema kolinud, südame all kasvamas poeg Lars. Lapse isa oli kohaliku lehe peatoimetaja Reinhold Blomberg, kellega verinoorel praktikandil oli armusuhe tekkinud. Vallasema roll oli toona mõeldamatu - Astrid andis poisi kasvatada Kopenhaagenisse kasuperre. Taani oli ainus põhjamaa, kus lapse sünnitunnistusele ei tulnud kirjutada mõlema vanema nime. Neid valusaid aastaid kajastab eluloofilm „Astrid Lindgreni rääkimata lugu“ (2018). 

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99