EvestusFoto: Grete Stitch Laur
Saund
27. november 2020, 13:00

VIDEO | Evestus: mõnikord olen ma pigem surnud, kui hooran mööda sotsiaalmeediat

Peamiselt Londonis askeldav Eesti gootimuusika poeet Evestus avaldas albumitevälise singli “Happy Being Dead”. Moodsa suhtlusmeediakultuuri suhtes kriitilist pala täiendab teemakohase sisuga muusikavideo.

Lugu kirjutama tõukas Evestust kuuldud ütlemine, et kui sa pole online, oled sama hästi kui surnud. “Ning ma mõtlesin - raisk, mõnikord olen ma pigem surnud, kui hooran mööda sotsiaalmeediat!” lausub ta ning täpsustab, et ilmselt leiab loo sõnum vastandliku vastuvõtu, kuid sellest pole midagi: “Mulle sobib nõnda. Muusika ja kunst peavadki liigutama inimesi.”

Pala vokaalipartii salvestas ta algul demoks, kuid otsustas kasutada seda versiooni, sest seal oli kõige rohkem emotsiooni. “See kukkus mul välja kuidagi nii ausalt ja õõvastavalt,” nendib gootimuusik tagantjärgi ise.

Videoks sai Evestus inspiratsiooni Eesti popmuusikavideotest, peamiselt lüürikaklippidest. Ta taaslavastas nende tüüpkaadreid ning miksis neid sotsiaalmeedia kirjagraafika esteetikaga, et tekiks kontrastne paroodiaefekt pala sisu ja helikeelega.

Tulevase albumi teemal lausub Evestus: “Hetkel on materjal Paul Logani käes masterdamisel. See ilmub omal ajal. Aga “Happy Being Dead” plaadi peale ei lähe, see on eraldi teos.”