KõrsikudFoto: Pressimaterjal
Saund
26. november 2020, 12:23

KUULA | Kõrsikud ühendasid jõud staarmaakate Clicheriku & Mäxiga: algul me paljudest sõnadest aru ei saanud

Räpiduo Clicherik & Mäx elujaatava „Maakas“ kantriversiooni, mis valmis koostöös ansambliga Kõrsikud, kuhu kuuluvad Bonzo (Andrus Albrecht), Päss (Alari Piispea) ja Pehk (Jaan Pehk aka Orelipoiss).

Augustis ilmus Clicheriku & Mäxi ning gameboy tetrise ühine bänger „Maakas“, millele tehti koostöös Jüri Beloviga muusikavideo. Peagi täitub lool Youtube’i keskkonnas miljon vaatamist ning Spotifys ligi kolmsada tuhat kuulamist.

„Kuna „Maakas“ on juba mõni kuu väljas olnud ning tal on täitsa kenasti läinud, nii tekkis mõte, et võiks kuulajatele pakkuda ka mingit muud sorti „Maakat“, mida keegi oodata ei oskaks. Mõtlesin, et küll oleks naljakas ja samas väga huvitav, kui seda teeks pisut vanemad, kuid väga-väga sarnase välimuse ja olekuga kollektiiv nimega Kõrsikud. Kuna Kõrsikutel on alati olnud väike folkmusa toon juures, siis sai mõte teha „Maakast“ kantriversioon teoks. Võtsime meestega ühendust ning nad olid sellega sedamaid päri! Istusime Berdiga veel üks päev stutis ja arutasime Kõrsikutega läbi videokõne, et kuidas ja mida võiks teha – see oli üks väga muhe koostöö,“ täpsustab Mäx.

Kõrsikute jaoks tuli antud pakkumine samuti positiivse üllatusena. „Oleme alati maailma asjade vastu huvi tundnud ja seega väga uudishimulikud. Kuna laulu „Maakas“ puhul me paljudest sõnadest ja tähendustest aru ei saanud, tundus hea mõte nooremate muusikutega üks tore koostöö teha. Ikka selleks targemaks saada ja võimalusel neilegi omi kogemusi jagada,“ lisab ansambel.