Prints Carl Philip ja printsess SofiaFoto: TT NEWS AGENCY/Scanpix
Inimesed
26. november 2020, 12:14

Rootsi prints Carl Philip ja tema abikaasa Sofia nakatusid koroonaviirusega

Rootsi ajakirjanduse andmeil on sealses kuningakojas diagnoositud vähemalt kaks koroonajuhtumit: nakatunud on prints Carl Philip ja tema abikaasa printsess Sofia.

Iltalehti teatel on kuningliku paari koroonadiagnoosist kirjutanud nii Expressen kui ka Aftonbladet. Printsil ja tema naisel olevat ilmnenud kerged gripilaadsed sümptomid, mispeale nad lasid endale kohe Covid-analüüsi teha. Carl Philipil ja Sofial on kaks poega: neljane Alexander ja kolmene Gabriel.

Parin kerrotaan saaneen lieviä flunssaoireita. Ruotsalaislehtien mukaan prinssi ja prinsessa hakeutuivat koronatesteihin...

Posted by Iltalehti Viihde on Neljapäev, 26. november 2020

Murettekitav on asjaolu, et printsess Sofia on tänavu kevadest saadik käinud abiks Sophiahemmeti haiglas, lüües kaasa koristamisel ja köögitöödel. Vahetult enne tema haigestumist ilmus haigla uus videoklipp, kus printsessi näha võib. Saatuse iroonia: printsess jagas näpunäideid, kuidas viirusest hoiduda. "Teen praegu päris palju asju teisiti," vahendab Iltalehti tema sõnu. "Kohtun näost näkku ainult kõige lähemate pereliikmetega. Ja siis töötan siin."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prinsparet (@prinsparet)

Õukonna pressiesindaja Margareta Thorgreni sõnul testitakse ka kuningat, kuningannat ning kroonprintsess Victoriat ja tema meest prints Danielit. „Kuninglik pere kohtus reedel kuninganna venna matustel. Nad olid kirikus koos,“ põhjendab Thorgren muret kuningliku pere ülejäänud liikmete võimaliku nakatumise pärast.

Aftonbladet teatas kuninganna Silvia (76) vanema venna surmast oktoobri lõpus. Walther Sommerlath oli 86 aasta vanusena surnud raske haiguse tagajärjel.

Rootsi ajakirjandus kirjutas sügisel, et Walther kolis Drottingholmi lossi territooriumile õe naabrusesse majja, kus elab oma 12aastaste kaksiktütardega tema poeg Patrick Sommerlath. Varem elas Walther Sommerlath Itaalias, enne seda aastaid Pariisis.