Ita EverFoto: Teet Malsroos
Inimesed
25. november 2020, 16:49

Insuldi üle elanud Ita Ever sai haiglast välja. Pojapoeg: ta viibib praegu hooldekodus (11)

"Ta sai just täna hommikul haiglast välja," annab Eesti teatri grand old lady Ita Everi pojapoeg Alfred Baskin Kroonikale ülevaate vanaema tervisest. 

Ita Everi nimelise preemia üleandmisel vanaema ikkagi kohal ei saanud olla – seisund ei ole veel nii hea. "Nimelt peab ta ikkagi olema veel järelevalve all, mistõttu viibib ta praegu hooldekodus. Üksi on tal keeruline hakkama saada," ütleb Alfred. "Olukord on stabiilne."

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas. 

Ita Ever elas sügisel üle insuldi ning Alfred Baskin kinnitas seda Õhtulehele oktoobri lõpus. "Võite arvata, kuidas 89aastasel inimesel ikka läheb, kui ta on insuldi üle elanud. Midagi kiita pole, aga praegu on seisund stabiilne ja ta viibib arstide järelevalve all," sõnas Alfred siis, oskamata ennustada, millal Ever lavale naasta võiks. "Peab natukene aega andma."

Koroonakriisi tõttu sai Ita Everit külastada vaid üks pereliige päevas. "Ta ei ole vegetatiivses seisundis. Räägib ja on täiesti mõistuse juures. Keha on hetkel insuldist koormatud ja taastumisjärgus," ütles Alfred Baskin oktoobri lõpus.