Zara ja Mike Tindall.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. november 2020, 14:56

Briti kuningliku pere esimese liikmena rääkis oma raseduse katkemisest Harry täditütar (1)

Hertsoginna Meghan avaldas tänases New York Timesis valusa kirjutise, milles tunnistas, et elas juulis üle raseduse katkemise. Daily Maili teatel sillutas prints Harry naise avameelsusele teed Harry täditütar, kes on rääkinud oma raseduste luhtumisest.

Meghani (39) pihtimus on vallandanud sotsiaalmeedias kaastundlike kommentaaride voo. "Nutan koos teiega, Meghan ja Harry," kirjutab üks osavõtlik fänn. Paljud avaldavad hertsoginnale ja printsile kaastunnet, paljud meenutavad omaenda üleelamisi, vahendab Daily Mail.

Briti lehe teatel oli Elizabeth II tütretütar Zara Tindall (39) Briti kuningliku pere esimene liige, kes avalikult oma raseduse katkemisest rääkis. 2014 tuli ilmale Zara ja tema mehe Mike Tindalli esiktütar Mia. 2016. aasta lõpus teatas õukond rõõmusõnumit: printsess Anne'i tütar on taas beebiootel. Kuninganna Elizabetj saab kevadel kuuenda lapselapse! Kuid õige pea saabus kurb uudis raseduse katkemisest.

Zara Tindall koos oma esiktütre Miaga 2016. aasta juunis. Foto: VIDA PRESS

Kaks aastat hiljem meenutas Zara Sunday Timesi veergudel toonaseid üleelamisi ja tunnistas, et tal katkes teinegi rasedus. Alles kolmandal katsel õnnestus tal laps lõpuni kanda - sündis teine tütar Lena, kes on nüüdseks kahe ja poole aastane. 

Zara sõnul oli kõige raskem teatada raseduse katkemisest maailmale, kuna tema lapseootus oli juba teada. Õukond oli printsessi tütre õnnistatud seisundit kuulutanud, kuna riskantne esimene trimester oli seljataga. Daily Maili andmeil võis Zara olla umbes neli kuud rase, kui ta lapsest ilma jäi. "Meie puhul oli see midagi väga haruldast," ütles Zara intervjuus. "Loodus ütles: "Siin on midagi valesti." Pidin lapse ise sünnitama, sest rasedus oli nii kaugele jõudnud."