Beyoncé Knowles Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
25. november 2020, 12:00

Kes juhib Grammy-nominatsioone, kes said valusalt vastu nina?

Tänavu kogus enim Grammyde nominatsioone Beyoncé Knowles, kes asub 31. jaanuaril toimuval tseremoonial võistlustulle üheksa nominatsiooniga, millest neli teenis protestihümn "Black Parade".

BBC Newsi teatel järgnevad Knowlesile Taylor Swift, Dua Lipa ja räppar Roddy Ricch kuue nominatsiooniga. Kui Swifti album "Folklore" peaks pälvima aasta albumi auhinna, püstitaks lauljanna rekordi - see oleks tal juba kolmas parima albumi Grammy.

Nördimuspisaraid peab neelama R&B-staar The Weeknd, kes ei teeninud ühtki nominatsiooni, ehkki tema "After Hours" on olnud tänavu Ühendriikide edukaim album. Ennustati, et nii tänavusel MTV videomuusikaauhindade galal kui ka hiljutisel Ameerika muusikaauhindade tseremoonial ohtralt pärjatud artist kogub  arvukalt Grammy-nominatsioone.

Kanadast pärit muusik on oma pahameelt juba sotsiaalmeedias väljendanud, süüdistades Grammyde jagajaid korruptsioonis. "Te võlgnete, mulle ja muusikatööstusele läbipaistvuse."

New York Post tõstab esile ka Harry Stylesi kesist edu suurepärase aasta järel. Endine One Directioni laulja ei pääsenud kandideerima ühtegi põhikategooriasse, ehkki tema singel "Watermelon Sugar" oli esikohal, pala "Adore You" esikümnes ja album "Fine Line" troonis edetabeli tipus.

Tähtsamatesse kategooriasse ei valitud ka Justin Bieberit ja Lady Gagat.