Margus TaborFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
24. november 2020, 21:01

Koroonaviiruse läbi põdenud Margus Tabor: ma ei oleks elu sees läinud kordusproovi andma, sest sümptomeid praktiliselt polnud

"Esimene diagnoos oli negatiivne, trallitasin veel ringi, tegin saateid ja kohtusin inimestega. Läksin etenduse kordusproovi ja siis andsin ikkagi positiivse koroonaproovi," räägib ETV "Ringvaates" näitleja ja kultuurisaate "OP" juht Margus Tabor, kes haigestus koronaviirusesse.

Marguse sõnul võime me kõik vaid oletada, kust viiruse saame, kuid kokkuvõttes ei olegi see oluline. "Tähtis on see ikkagi teiste inimeste jaoks, kellega sa kokku puutud," lisab ta.

"Mured hakkavad pärast, kui sa oled selle diagnoosi saanud. Tuleb vaadata, kellega sa koos olid ja mõtled, mis oleks olnud, kui poleks sinna läinud ja oleks kodus olnud, aga meie eluviisi juures ei saa ju seda lubada," tõdeb Margus.

"Hea, et mind üles nopiti. Mina ei oleks elu sees läinud seda proovi veel andma, sest mul sümptomeid praktiliselt ei olnud. Kergelt lõi enne proovi andmist nina kinni, aga muidu polnud mitte ühtegi sümptomit," ütleb näitleja.

Margusel polnud ühtegi sümptomit ja haigus kulges üsna kergelt. "Ma ei tea, mis on mind kaitsnud või mis täht sealt ülevalt paistab, et sain selle koroona, aga süptomeid polnud ja enesetunne oli hea," mõtiskleb Tabor. Seejuures ei taha ta öelda, et inimesed ei peaks valvsad olema, sest paljudel on väga halvasti läinud.

Näitleja usub, et tal on tekkinud antikehad ja selle laine ajal ta viirusesse enam haigestuda ei tohiks: "Nii, nagu ma professor Irja Lutsari jutust aru sain, koroonasse ma enam jääda ei saa. Neil, kel oli haigestumine kevadel, võib see uuesti juhtuda. Samas ta ju rahustas, et praeguses laines nakatunud ei tohiks enam viirust saada ega levitada."