Ameerika versioon telesaatest "I can see your voice"Foto: Vida Press
Tele
24. november 2020, 17:02

UUS TELESÕU | Kas Eesti teeleekraanidele jõuab varsti järjekordne suur laulusaade?

Üha enam populaarsust koguv telesõu „I can see your voice“on jõudmas üheksa erineva riigi televisiooni. Sealhulgas on formaadi ostnud ka Eesti, vahendab TBI. Ettevõte Fermantle on müünud õigused Norra, Ungari, Tšehhi, Slovakkia, Poola, India, Mehhiko, Leedu ja Eesti telekanalitele, väidab portaal. 

Saates, mis maakeeli võiks kanda pealkirja „Näen su häält“, peab võistleja ära arvama, kes kuuest tema ees seisvast esinejast tegelikult lauda ei oska – sealjuures ilma nende häält kuulmata ning teadmata, kui mitu head ja halba lauljat kuuiku hulgas on. Võistlejat abistavad selles aimamises tuntud inimesest stuudiokülalised.

Lauljad võtavad osa erinevatest mänguvoorudest, kus maigutavad suud varem sisse lauldud muusikapaladele. Sealjuures matkivad head lauljad kaasa iseenda salvestistele, viisipidamatud aga kellegi võõra laulu peale. Mängija ülesanne on lauljate käitumise ja erinevate vihjete abil välja pelida, kes oskab ja kes ei oska laulda. Peale valiku tegemist hakkab laulja lõpuks otse lõõritama ja oh seda nalja, kui elevant ikka väga valusasti ta kõrva peale on astunud.

Iga välja visatud halb laulja toob võistlejale auhinna ning kui ta usub, et viimasena lavale jäänud suumaigutaja on tegelikkuses hea artist, võib ta kogu seni võidetud preemiaga riskida, et teenida ära saate peavõit.

Saate lõi Lee Seon-young ja see käivitati 2015. aastal Koreas muusikalise meelelahutuskanali MNET vahendusel. See on riigis juba seitsmendat hooaega ning seda on müünud ka paljudele rahvusvahelistele võrkudele, sealhulgas Tai, Bulgaaria, Rumeenia ja Malaisia.

Vihjeid, et Eesti telekanalite ekraanile üks suurprojekt tulema hakkab, on olnud varemgi, kuid TV3 programmijuht Raimo Kummer ütleb, et hetkel ei saa kanal uut saateformaati kommenteerida.

Siiski ei tee Karl-Erik Taukar, kes edukalt juhtinud mitmeid telesaateid, tänavu „Eesti laulul“ saatejuhina kaasa just seetõttu, et käsil on teine suur projekt. „„Eesti lauluga“ on selline asi, et tegelikult mul oli see pakkumine laual, aga pidin ära ütlema, sest mul on samal ajal tulemas suur muusikaline teleprojekt,“ selgitas muusik novembri alguses Kroonikale, jättes avaldamata, mis see olla võiks. Et Taukar on varasemalt juhtinud superstaarisaadet, võiks arvata, et just see tuleb taas ekraanile.

Superstaarisaadet tootis produktsioonifirma Ruut, eesotsas produtsendi Kaupo Karelsoniga. Õhtulehele antud intervjuus jättis Kaupo vastamata, kas staarisaadet peagi taas ekraanil näeb. „Ei saa hetkel kinnitada ega ümber lükata,“ pareeris ta kavalalt küsimust.