Foto: AP/Scanpix
Inimesed
23. november 2020, 11:30

Ameerika muusikaauhindade gala kõrgeima priisi pälvis Taylor Swift

Eileõhtusel Ameerika muusikaauhindade jagamisel sai kõrgeima auhinna, aasta artisti tiitli, Taylor Swift. 30aastane lauljatar võttis tunnustuse vastu stuudios, kus ta lindistab uuesti oma viit esimest albumit, mille originaallintide õigused talle ei kuulu.

"Seda auhinda hääletavad fännid, nii et see on minu jaoks väga tähtis," kinnitas Swift pärast tänusõnu. "Te olete olnud kogu mu karjääri jooksul imelised, aga eriti tänavu, mil oleme üksteisest nii kaugel olnud ja pole saanud kontsertidel kohtuda. Tunnen, et muusika ühendab meid ikkagi. [...] Mul on väga-väga vedanud, et te mul olemas olete!" õhkas lauljatar, kes pälvis auhinna juba kuuendat korda.

Taylor võitis ka pop/rokk-kategooria lemmikvideo ja lemmik-naisartisti auhinna. Samas kategoorias kuulutati parimaks bändiks BTS ja meesartistiks Justin Bieber. Lemmikalbumi auhind läks Harry Stylesi, lemmiklaulu auhind Dua Lipale ("Don't Start Now").

Uue artisti auhinna pälvis Doja Cat. Aasta koostöös kuulutati Dan + Shay koos Justin Bieberiga, "10,000 Hours".

Räpi/hiphopi alajaotuses kuulutati armastatuimaks naisartistiks Nicki Minaj, meesartistiks mullu detsembris üledoosi surnud Juice WRLD. Souli/R&B-kategoorias võidutsesid Doja Cat ja The Weeknd.