Michael J. FoxFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
22. november 2020, 14:00

LUULUD, DEMENTSUS... Michael J. Fox loobub masendavate sümptomite tõttu näitlemisest

Michael J. Fox katkestab sidemed näitlejatööga. "Igaks asjaks on oma aeg, ja mul on ammu aeg 12tunnised tööpäevad ning seitsmeleheküljeliste dialoogide päheõppimine seljataha jätta," paljastas aastakümneid Parkinsoni tõvega maadlev Fox oma uues mälestusteraamatus.

Kanada päritolu USA staari ("Tagasi tulevikku" triloogia, "Spin City")) neljandad memuaarid kannavad pealkirja “No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality" ("Tulevikule pole võrdset: optimist surelikkust vaagimas"). Michael (59) tõdeb, et see on tal juba teine kord näitlemisest taanduda. "See võib veel muutuda, sest kõik muutub. Aga kui see jääb mu näitlejakarjääri lõpuks, siis olgu nii."

Foxil diagnoositi Parkinsoni tõbi 29 aasta vanuses. Viimasel ajal on ta märganud uusi sümptomeid: mälukaotus, luulud ja dementsus. Michael on oma kaksiktütred segi ajanud ning otsinud meeleheitlikult autovõtmeid - ehkki ei suuda juba ammu autot juhtida. Mullu suvel eemaldati tema lülisambast kasvaja, mõned kuud hiljem aga elas Michael filmivõtteil üle hirmutava kukkumise.

Michael on olnud raske haigusega silmitsi seistes imeliselt vapper. Ta ütleb, et teda on aidanud optimistlik meelelaad. Kui ta 1991. aastal šokidiagnoosi sai, ütles arst, et heal juhul näitleb Fox veel kümme aastat. 30 aastat hiljem, pärast seitset Emmy nominatsiooni ja üht võitu, on Michael ilmselgelt oma haigust trotsinud.