George Clooney Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. november 2020, 14:00

VAPUSTAV HELDUS: Clooney kinkis 14 sõbrale igaühele miljon dollarit

Hollywoodi superstaar George Clooney kinnitab ajakirja GQ intervjuus, et kinkis teda noorpõlves toetanud semudele kohvri miljoni dollariga. Semusid ja kohvreid oli 14. 

Clooney sõber, supermodell Cindy Crawfordi mees Rande Gerber rääkis kolm aastat tagasi ühes usutluses George'i vapustavast heldusest, mille osaks ka tema oli saanud. Seni pole Clooney ise seda uudist kommenteerinud.

Nüüd aga kinnitas George: 2013. aastal tegi ta sõpradele tõesti sellise kingituse. Ta oli mänginud filmis "Gravitatsioon", millele ei ennustatud edu. Näitlejad nõustusid palga asemel saama teatud protsendi kassatulust. Kuid vastu ootusi sai linateosest ülemaailmne hitt. Clooney teenis nii palju raha, et otsustas: teeb kingituse sõpradele, kes olid temaga aastate jooksul ta muresid ja rõõme jaganud.

Clooney oli toona vallaline ja lastetu. Ta oli küll tutvunud oma praeguse abikaasa Amaliga (kellega tal on kaksikud), kuid toona polnud suhe veel tõsine. "Mõtlesin: kes mul on? Mul on need semud, kes on mind 35 ühel või teisel moel aidanud. Olen nende diivanil maganud, kui mul raha polnud. Nad on mulle raha laenanud, kui mul on näpud põhjas olnud. Nad aitasid mind aastate jooksul alati, kui vaja oli."

"Mõtlesin: kui jään bussi alla, on nad kõik mu testamendis sees. Aga miks ma, kurat võtku, peaksin ootama bussi alla jäämist?"

Clooney rentis süütu välimusega lillepoekaubiku, et võtta pangast välja 14 miljonit. Need pakkis ta kohvritesse ja kutsus sõbrad külla. Kinkide üleandmise lavastas ta efektselt: näitas maakaardil kõiki neid vapustavaid paiku, kus ta tänu oma semudele käinud oli. Siis küsis Clooney: "Kuidas sellise asja eest tänu avaldada?" - ning andis kohvrid üle.

Kuival George ei ole - mullu hinnati tema varandust 500 miljonile dollarile. Suure osa sellest on ta teeninud oma tekiilafirma Casamigos mahamüümisega.