Jordaania printsess Haya ja tema abikaasa, Dubai valitseja šeik Mohammed Al Maktoum 2010. aastal Ascoti kuninglikul võiduajamisel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
21. november 2020, 11:00

Printsess maksis turvamehest armukesele 1,3 miljonit eurot vaikimisraha

Dubai valitseja kuues ja noorim naine, Jordaania printsess Haya (46) maksis oma armukesele, briti turvamehele 1,2 miljonit naelsterlingit ehk üle 1,34 miljoni euro, et ta nende salasuhtest ei iitsataks.

Daily Maili teatel oli miljardär šeik Mohammed Al Maktoumi (71) naisel - kadunud Jordaania kuninga tütrel Hayal - kaks aastat kirglik suhe Russell Flowersi (37) nimelise turvamehega, kes viis aastat Al Maktoumi alluvuses töötas. Et Flowers lobisema ei hakkaks, andis Jordaania printsess talle hiljem 1,2 miljonit naela vaikimisraha. Lisaks külvas ta armukese üle väärtuslike kingitustega, nagu näiteks 12 000naelane käekell ja 50 000naelane vintage-jahipüss.

Daily Maili andmeil töötas turvamees Dubai valitseja uhkes Inglismaa häärberis Suffolki krahvkonnas. Salasuhe tegi lõpu Flowersi abielule, mis oli kestnud neli aastat. Tema eksnaine on veendunud, et printsess võrgutas Russelli just nimelt kallite kingitustega ning sellega, et nõudis: tema arvukatel välisreisidel olgu nägus turvamees alati kaasas ning ööbigu tema kõrvaltoas.

Daily Maili andmeil maksis printsess 1,2 miljonit naela meelehead veel kolmele briti turvamehele, et need salasuhtest vaikiksid. Nii nemad kui ka armukesest turvamees ei tohi vaikimislepingu järgi afäärist rääkida. 

Kui šeik - Araabiamaade rikkamaid ja mõjukamaid mehi, kel on eri naistega 24 last - Haya salasuhtest teada sai, pages too koos lastega Dubaist Inglismaale, kartes kättemaksu. Šeik lasi end šariaadiseaduste järgi lahutada, kuid ähvardas ja hirmutas Hayat ning alustas Inglismaal kohtuvõitlust laste tagasisaamiseks. Hooldusõigus jäi lahutuse järel siiski printsess Hayale. Kohtunik viitas Dubai valitseja hirmutamistaktikatele, sh katsele oma eksnaist helikopteriga röövida. Õukonnast on üritanud põgeneda ka šeigi kaks täiskasvanud tütart - tulutult. 

Nüüd elab printsess koos lastega Londonis ligi 85 miljonit naelsterlingit maksvas häärberis.