Naya Rivera 2014. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
19. november 2020, 11:49

Eksmees alustas „Glee“ tähe traagilise surma asjus kohtulahingut

Juulis paadiretkel uppunud "Glee" tähe Naya Rivera eksabikaasa kaebas kohtusse maakonna, kus tragöödia aset leidis, ning mitu ametkonda, süüdistades neid Naya surmas.

Ajakirja People teatel alustas Ryan Dorsey kohtulahingut enda ja Naya viieaastase poja Josey eestkostjana. Dorsey kaebas kohtusse Ventura maakonna, sealse parkide ja huvitegevuse ameti ning veemajandusameti United Water Conservation District. Hagi väitel olnuks Naya Rivera surm ennetatav. Dorsey väitel puudus paadil, mille tema eksnaine koos pisipojaga Piru järvele sõitmiseks üüris, seadustekohane turvavarustus. 

Josey rääkis politseis, et nad olid koos emaga pontoonpaadilt vette hüpanud. Tema oli päästevest seljas, emal mitte. Ema utsitas teda tagasi paati ronima, kuid vajus ise vee alla. Poisike leiti õhtu hakul üksi paadis magamas. 

Rivera surm tundus arusaamatu. Ametnikud täheldasid: Rivera oli hea tervise juures ning oskas hästi ujuda, kuid oli kannatanud vertiigo all, mis kippus vees olles hullemaks minema. "Peapööritus võis tema puhul oksendamiseni viia, kuid ta õppis sümptomeid antihistamiinikumidega talitsema," seisab raportis. Ka enne surma oli Riverat Cedars Sinai haiglas vertiigo tõttu ravitud. 

Ettekandes märgitakse veel, et näitlejannale oli kirjutatud ärevusevastast ravimit ning ta võttis ka põskkoopapõletiku vastaseid medikamente. Lisaks pruukinud Rivera kanepiõliga e-sigaretti. Enesetapumõtteid ega -katseid polevat "Glee" staaril täheldatud. Surmapõhjusena läks kirja uppumine õnnetuse läbi.