Anne VeskiFoto: Stanislav Moshkov
Inimesed
18. november 2020, 14:17

JÄRJEKORDNE PETUSKEEM! Anne Veskile tehti Facebookis libakonto, mis lubab registreerudes suurt rahasummat. Anne: ärge jumala eest kuhugi vajutage!

Tänapäeva maailmas ei tule enam vist kellelegi üllatusena, et internetis on üsna lihtne pettuse ohvriks sattuda ning kurikaelad tegutsevad nii päeval kui ööl. Viimasel ajal on aga levima hakanud petuskeemid, milles kasutatakse tuntud inimeste nägusid. Nüüd on selle ohvriks langenud ka superstaar Anne Veski!

"Olen kursis, minu tähelepanelik sõbranna helistas, et kuule siin on nüüd üks suur jama lahti ja siis ma lõin Facebooki lahti ja tuli välja, et tõesti keegi on välja kuulutanud konkursi. On tehtud, jah, libakonto. Ma ise ausalt öeldes sinna lingile ei ole julgenud vajutatagi, jumal teab, mis juhtub," tunnistab Anne Õhtulehele. 

"Panime oma ametlikule Facebooki lehele kirja, et see on fake ja, tark nagu ma olen, Facebookis on selline koht nagu "teata libakontost". Seda ma tegin ka," on superstaar esimesed sammud libakonto elimineerimise suunas astunud. 

"Tegime seda mida oskasime, rohkem ma ei oskagi midagi ette võtta, kui ainult teavitada inimesi, et see on kõik vale ja ärge jumala pärast kuhugi vajutage! Pärast satub keegi lõksu ja seda pahandust veel vaja. Olgem valvsad, nagu öeldakse, terved ja valvsad!"

Facebookist leiab Anne Veski nimelise konto, mille profiil näeb tõeliselt reaalne välja – seal on hulganisti postitusi, mis tehtud isegi 2019. aastal. Lisatud on pildid, mida Anne ka oma ametlikul Facebooki kontol jaganud on. Teravamal vaatlemisel saab aga selgeks, et möödunud aastast pärit postitused on tegelikult lisatud tänase päeva jooksul. 

Anne Veski libakonto Facebookis Foto: Kuvatõmmis/Facebook

Petuskeem lubab, et kui end veebilehel registreerida, võib inimene võita 1000 eurot. Petturid on läinud lausa nii kaugele, et postituse kommentaarides küsib justkui üks inimene abi registreerimisel ning jagab lõpuks kuvatõmmist sellest, kuidas talle võidetud 1000 eurot üle on kantud. Loomulikult on see kõik üks suur vale.

Anne Veski libakonto Facebookis Foto: Kuvatõmmis/Facebook

"Ärge sellist kirja uskuge! Kui teile saabub selline sõnum sellise pildiga, siis teadke, et see on puhas vale. Ma pean veel ise mõtlema, mis ma selle valega, mis levib, peale hakkan," kirjutab Anne oma ametlikul kontol ja hoiatab kõiki. 

Tänavu maikuus kirjutas Õhtuleht, et Eesti lauljatarid Elina Born, Synne Valtri ja Merlyn Uusküla on rinda pistnud petuskeemidega, kus nende nägu ja nime kasutatakse võltsreklaamides. Liis, Synne ja Elina olid segatud kaalulangetuspreparaate reklaamivatesse libareklaamidesse. 

Oktoobris levis internetis libaartikkel, kus väideti, et teleajakirjanik Grete Lõbu on olnud väga raskelt haige. "Seal on kirjas, et arstid peaaegu tapsid mu ära, aga sain imerohu abil terveks. Väidetavalt olin üleni parasiite täis, mis sõid peaaegu neeru ära, ja ühtlasi oli kolm-neli mikroinfarkti," kirjeldas Grete libaintervjuu sisu. Ta tunnistas Õhtulehele, et sai palju kirju ning oli identiteedivarguse pärast tõeliselt vihane.