Victoria VilligFoto: Erki Pärnaku
Inimesed
17. november 2020, 12:37

Videopidu Victoria Villigu moodi: tassikook ja teepakk ukse taha ning kella viieks pidurüü selga!

Maikuus pidi YouTube'i staar Victoria Villig oma sünnipäeva hoopis teisiti tähistama – Zoomi-platvormi vahendusel. "Kuna ma olen väga põhjalik peokorraldaja, mõtlesin kõik detailid hästi hoolikalt läbi," sõnas Victoria "Terevisioonis".

"Disainisin kutsed, mis ma eelnevalt kõigile välja saatsin. Tegin menüü, kus igaüks sai vastavalt enda maitse-eelistusele valida väikse muffinikese ja tee, mis viisin neile aia taha enne pidu," kirjeldas Victoria, mida sünnipäevaks planeeris.

Suunamudija viis kõigile külalistele tassikoogi ja teepaki, et ei oleks olukorda, kus mõnel inimesel ei olegi midagi süüa. "Tekib rohkem peotunne, et muidu on nii-öelda üks kindel laud, kust süüa võtta, aga siis kõik söövad sama toitu. Muidu üks on seal sealihaga, teine kommidega – ei ole üldse sama tasand."

Victoria valis oma sünnipäeva teemaks high tea ehk kellaviietee pidu. "Palusin kõigil pidulikult riietuda ning mul olid isegi dekoratsioonid. Kell viis kogunesime."

"Mul oli eelnevalt kava paika pandud, sest ma ei tahtnud, et seal tekiks piinlik vaikus, kus me lihtsalt vahime ekraani ja keegi ei julge midagi öelda," sõnas Victoria, et alguses küsis ta soojendusküsimusi, millele kõik said vastata, selleks, et üksteist tundma õppida. "Mõned olid üksteise jaoks täiesti võõrad."

Hiljem tegi Victoria külalistele ka viktoriini. "Mul oli isegi auhind välja pandud. Lõpus toimus ka tantsupidu – panin arvutis muusika põhja ja kõik said oma kodus rokkida."

Kuna praeguses olukorras pole väga võimalik üritusi korraldada, soovitab Victoria just Zoomi. "Kõige olulisem on ettevalmistus. Teemapunktid, kava, jutupunktid selleks, et seal ei tekiks igavust või vaikust. See on natuke võõras ja teistsugune, et sul ei ole võimalik seal minna lihtsalt mõne tuttavaga rääkima. Kõik on ühes kõnes ja kui midagi räägid, siis kõik inimesed kuulavad."

"See oligi minu jaoks kõige suurem erinevus, et kui keegi tahtis rääkida, pidi ta mikrofoni sisse panema, ja mõne jaoks oli see tüütu ega ei viitsinud sellega tegeleda ning oli vait," tõdes Victoria, et sellega peab arvestama.