Taylor Swift Foto: Reuters/Scanpix
Saund
17. november 2020, 12:15

Taylor Swifti laulude originaallindid müüdi 300 miljoni dollari eest edasi

Taylor Swifti esimese kuue albumi originaallindid on tema meelehärmiks jälle omanikku vahetanud.

Justin Bieberi mänedžerina tuntud Scooter Braun omandas Taylori esimese kuue albumi master-lindid 2019. aasta juunis, kui tema firma Ithaca Holdings ostis ära plaadifirma Big Machine Label Group. Taylor oli ahastuses: tema sõnul oli Braun teda aastaid tagasi kiusanud. USA edukamaid lauljaid kuulutas, et salvestab oma vanad plaadid uuesti.

Nüüd on Braun müünud superstaari esimese kuue plaadi master-õigused enam kui 300 miljoni dollari eest edasi, vahendab People.com

Swift (30) teatas Twitteris, et on oma loomingu tagasiostmiseks üritanud viimase aasta jooksul Brauniga läbirääkimistesse astuda. Kuid läbirääkimiste tingimus oli tema sõnul vaikimislepingu allkirjastamine. Lepingus seisis, et Swift peab Braunist ainult head rääkima - veel enne, kui tal lubatakse Big Machine'i rahaasjadega tutvuda.

"Nii et ma oleksin pidanud allkirjastama dokumendi, mis vaigistaks mind igavesti juba enne, kui mul oleks võimalus oma loomingu ostuks pakkumine teha." Swifti juristid kinnitasid talle, et see pole üldse normaalne. Lauljatar ütles, et Braun keeldus tema tiimile isegi hinda ütlemast - selge märk, et muusikaärimees ei tahtnud master'eid nende loojale tagasi müüa.