Harry StylesFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
17. november 2020, 10:34

Harry Styles kandis Vogue’i kaanel kleiti – ja oi-oi mis märul sellest tõusis (1)

USA moepiibel Vogue tegi eelmisel nädalal ajalugu, avaldades esikaanel esmakordselt mehe foto. Kuid asjaolu, et endine One Directioni laulja Harry Styles kannab kaanepildil kleiti, vallandas ägeda poleemika.

Gucci kleidis ja sama moemaja smokingipintsakus poseeriv Styles sümboliseerib soopiiride hägustumist ja mittebinaarset rõivastiili, mis on peaks Vogue'i sihtgrupile meelepärane olema. Ajakirja veergudel leidub ka foto, kus ta kannab seelikut.

Kuid prominentsed USA konservatiivid tõstsid lärmi. „Tooge mehised mehed tagasi,“ nõudis reede õhtul Twitteris Trumpi-meelne tumedanahaline publitsist Candice Owens. „Ükski ühiskond ei jääks ilma tugevate meesteta püsima. Idas on see teada. Läänes pole meie meeste pidev feminiseerumine samaaegselt Marxi õpetamisega meie lastele kokkusattumus. See on otsene rünnak.“

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Owensi hoiakuga ühinesid The Guardiani mitmed teisedki USA parempoolsed kommentaatorid.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Kuid Hollywoodi naised tõttasid Harryle appi. „Sa oled haletsusväärne,“ lajatas Olivia Wilde Owensile. The Guardiani teatel lavastab Wilde praegu filmi, mille peaosas on Styles. Näitlejanna Jameela Jamil säutsus laulja kaitseks, et mehisuse mõõdu määrab igaüks ise. 

Briti telesaates "Lorraine" kaitses ka Harry ema Anne (51) oma poega. "Ilmselt on minu käsi selles mängus olnud, sest kui lapsed olid väiksemad, armastasin ma neid kostümeerida. Harry õde ei sallinud seda, aga Harry lustis alati. Kellele siis ei meeldiks end veidi kostümeerida?"

Kuid väljaanne Daily Beast väidab, et Stylesiga esikaas võib küll olla ajalooline, kuid radikaalne see pole. „Kui Vogue’is kleiti kandev valge cis-mees tekitab sellist furoori, on raske ette kujutada, mis ootaks ees mõnd marginaliseeritud taustaga modelli, ütleme, värvilist transnaist (keda Vogue pole veel oma kaanel avaldanud),“ märgib The Guardian.