"Puuduta mind", Urmas Sisask; Anu Saagim; Sirje Presnal
Puuduta mind
19. detsember 2022, 09:30

Laupäeval suri 62aastasena helilooja Urmas Sisask (09.09.1960-17.12.2022). Taasavaldame intervjuu Urmasega, mis esmakordselt ilmunud 22.11.2020.

ÕL ARHIIV | „PUUDUTA MIND“ 160. SAADE | Urmas Sisask: püüan võõrutada inimesi horoskoopidest, sest astronoomia on palju ilusam

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordseks külaliseks on helilooja Urmas Sisask (60), kelle looming on inspireeritud astronoomiast ja kes püüab võõrutada inimesi horoskoopidest. Meie intervjuu toimus müstilises Jäneda Muusika Tähetorn-Planetaariumis.

Vaata pilte ja videot!

PUUDUTA MIND nr 160. Tegime väljasõidu Jäneda mõisa, kus asub helilooja Urmas Sisaski muusika-tähetorn. Saates kuulame tükikest tema uuest palast "Must auk M-87", räägime kaugetest planeetidest, reisist tähtede taha ning sellest, mil müstilisel viisil kosmosehuviline helilooja oma imekaunist muusikat loob.

Vaata pilte ja videot!

Astronoomia ehk täheteadus on teadusharu, mis uurib kosmilisi objekte ja universumit tervikuna.

Astroloogia on taevakehade asendil põhinev semiootiline maailmamõistmise ja ennustamise süsteem. Astroloogia pole teadus (s.t on ebateadus). Astroloogiaga tegelevat inimest nimetatakse kas harrastus- või professionaalseks astroloogiks.

Edasi lugemiseks: