Tema Kuninglik Kõrgus printsess Elizabeth oma esikpoja prints Charlesiga. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
15. november 2020, 13:00

Loe, millist kuningakoja reeglit Elizabeth II prints Charlesi sünnitades rikkus!

Kuninganna Elizabeth II (94) tähistas oma esikpoja Charlesi 72. sünnipäeva, jagades sotsiaalmeedias liigutavat mustvalget kaadrit. Emaks saades oli toona veel printsess Elizabethi tiitlit kandnu trotsinud söakalt õukonna reegleid.

"Soovime täna Walesi printsile palju-palju õnne sünnipäevaks!" kõlas foto allkiri.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Prints Charlesi sünd 14. novembril 1948 oli Briti õukonnas eriline sündmus. Seni oli kõigi kuninglike sündide juures viibinud mõni kõrge poliitik, kirjutab People.com. Kuid kuningas George VI esiktütre Elizabethi esiklapse sünniga toimus muutus. See oli monarhi enese nõudmine - George VI soovis, et tema lapselapsed näeksid ilmavalgust kaasaegses õhkkonnas.

People märgib, et printsess Elizabethi noorema õe printsess Margareti sünni eel saadeti Briti siseminister Šotimaale tähtsast sündmusest osa saama, kuid ta pidi pikalt ootama: printsess sündis kaks nädalat tähtajast hiljem. 

Buckinghami palees keisrilõikega ilmale tulnud prints Charlesi sünnist teatati BBC hilisõhtuses uudistesaates. Nagu tänini tavaks, kuulutas kuningliku beebi sündi ka Buckinghami palee ette seatud teade.

Eile õnnitlesid Briti troonipärijat  sotsiaalmeedias ka tema vanem poeg prints William koos abikaasa Catherine'iga. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal)