Ilja ToomeFoto: TV3
Tele
18. november 2020, 13:50

Lõpuks ihaldatud amet käes! Ilmapoiss Ilja: olen ka varasemalt kandideerinud, kuid tulutult

„Katsetel olin ma esimene, kes sisse läks. Jalg värises all, aga nii kui kaamera tööle pandi, tuli kõik ühe korraga välja,” rõõmustab ühe kolmest „Seitsmesete uudiste” ilmateadustaja ametikohast endale napsanud Ilja Toome (24).

Noormees on ilmateadustaja ametist unistanud juba pikalt. „Olen ka varasemalt ilmateadustajaks kandideerinud, aga tulemus ei olnud nii positiivne,” märgib ta ja lisab, et tema ajakirjanikust sõbranna julgustas teda aga uuesti proovima „Mõtlesin siis, et mis mul tegelikult kaotada on ja tegingi ära!”

Ilja suurieks toetajaks oli ka tema õde, kes kõikvõimalikes sotsiaalmeediakanalites venna kandidatuuri jagas. 

Katseteks valmistus noormees hoolega, vaadates nii kodu- kui välismaiste telekanalite ilmateadustamisi. Noorhärra hindab aga, et töö lihtne pole ja kõige raskem on kaamera käivitudes iseendaks jääda. Ka tunnetab ta töökollektiivi survet. „Kui astun kaamera ette, siis korraks tekib lühis, sest kõik teised tahavad ka sellega ühele poole saada ja minust oleneb, kui kaua sellega läheb.”

Kriitika ja teletöö käivad käsikäes

Ilja telemaailma karmi poolt ei karda ja negatiivsete kommentaaridega on ta juba kokku puutunud. Noormees tegi esimesel tööpäeval TV3 Instagramis videoid ning lasi rahval endalt küsimusi küsida. Tema üllatuseks kirjutas ühe mõisahotelli konto talle küsimuse: „Miks just see noormees, teda on juba mitme story (Instagrami video – toim.) põhjal liiga palju”. 

Ilja sõnul teeb asja eriti veidraks see, et selles samas mõisahotellis käis ta poolteist nädalat tagasi puhkamas. „Võtsin isegi vaevaks neile vastata. Mitte küll avalikult, aga kirjutasin neile, et vähemalt see noormees ei aja (Instagramis – toim) era- ja ärikontot segamini,” jutustab noormees naerdes. 

Ilja on pärit Jõhvist ja enne ilmateadustaja läikivatesse kingadesse astumist on ta kätt proovinud ka teistel erinevatel aladel. „Enne koroonat olin ma vabakutseline, tegutsesin täiesti omapäi. Korraldasin igasugu vahvaid talendiotsinguid reklaamidesse ja muusikavideotesse.” Hetkel töötab mees lisaks TV3-le ka kasiinos.