Ott Tänak sõidab laupäeval Kehala minirallil.Foto: Mari Luud
WRC
13. november 2020, 15:59

Kehala rallil osalev Tänak: olukord viirusega on ekstreemne, kuid elu ei tohi täiesti seisma jääda

Valitsev maailmameister Ott Tänak osaleb laupäeval Kehala minirallil. Hyundai piloodi sõnul soovis ta aidata Eesti korraldajaid, kes katsetavad keerulises olukorras uuenduslikke lahendusi.

Portaal DirtFish uuris, miks Ott Tänak otsustas minirallil kaasa lüüa. "Idee on aidata Eesti rallikorraldajaid, et leida praeguses olukorras erinevaid lahendusi. Teame, et praegu on maailmas keeruline situatsioon. Seega peame leidma võimalusi korraldada väiksema eelarvega kompaktseid võistlusi," ütles eestlane.

"Rallide läbiviimine peab olema lihtsam ja odavam. Kehala sõidu taga on meeskond, kes korraldas ka Viru ralli, mis oli minu jaoks esimene võistlus peale eriolukorda."

Kehalas tuleb starti 14 masinat, kokku sõidetakse laupäeval üheksa kiiruskatset kogupikkusega 56,91 kilomeetrit. WRC-autoga on stardis Tänaku ja Martin Järveoja kõrval ka Georg Gross ja Raigo Mõlder (Ford Fiesta WRC). R5-masinaid on Kehalas stardis kümme, lisaks eestlastele on stardijoonel norralane Ole Christian Veiby, soomlane Kalle Markkanen, leedulane Vladas Jurkevičius ja Saudi Araabia piloot Rakan Al-Rashed.

"Võistluse korraldajad ja Eesti Autospordiliit mõistavad, et tuleviku jaoks on vaja olla uuendusmeelne ja seda nad üritavaki teha. Me kõik mõistame, kui ekstreemne on olukord viirusega, kuidas samas ei tohi elu täiesti seisma jääda," jätkas Tänak. "Praeguses olukorras ei saa korraldada tavapäraseid rallisid, kuid organiseerijad on leidnud viisi, kuidas seda teha ohutult ja kuluefektiivselt."

"Lisaks (korraldajate ja autoliidu) aitamisele on mul hea meel tagasi masinas olla," lisas Hyundai sõitja. "Viimasest sõidust on möödas palju aega ja see on omamoodi viimane võimalus enne ilmade muutumist. Praegu on ilus sügisilm ja teed on väga heas konditsioonis."

Kehala ralli esimene kiiruskatse algab laupäeval kell 8.43, võitja peaks selguma umbes kell 16.