Epp KõivFoto: Kanal 2
Tele
15. november 2020, 20:10

VÄGEV! „Kuldvillaku“ võitis ülekaalukalt Epp Kõiv, kellest sai kolmas mälumängu naistšempion (1)

„Kuldvillaku“ suurejoonelise finaalsaate võitis Epp Kõiv, kes töötab riigiametnikuna Eesti kaitseväes, kuid on avalikkusele tuntud eelkõige 2014. aasta hiti „Linn on minu“ esitajana. Epp on Eestis kolmas naine, kes on võitnud „Kuldvillaku“. Esimene naistšempion on Marje Kaaremaa, kes pani telemängu kinni 2000. aastal ja sai auhinnaks 150 000 krooni maksnud auto, teisena võttis naisena võidu õpetaja Laine Tangsoo ja seda 2003. aastal, auhinnaks 100 000 krooni. 

Epp edestas laialdaste teadmiste abil viies järjestikuses saates suure edumaaga kõiki vastasvõistlejaid. Finaalis läks ta vastamisi Raido ja Hannesega, keda võitis väga ülekaalukalt.

Enne viimast vooru juhtis Epp võimsalt: tal oli 810, Hannesel 190 ja Raidol 130 punkti. Viimane küsimus oli: „2008–2018 registreeriti Eesti riigiteedel üle 19 000 õnnetuse suurulukitega. Just see on ainus Eesti suuruluk, kellega ei toimunud ühtegi liiklusõnnetust.“ Keegi kolmest ei osanud arvata, et vastus on hallhüljes, ja nii kaotas Epp poole oma skoorist ning lõpptulemuseks jäi 410 punkti. Kuna edumaa kaasvõistlejate ees oli sedavõrd suur, jäi võit siiski temale. „Aitäh,“ ütles Epp, malbe naeratus näol. Viie mänguga kogus ta kokku 3330 eurot.

Kõige tugevamateks teemadeks peab Epp enda puhul popkultuuri, ajalugu ja sporti. „Ei julgegi ühte konkreetset teemat välja tuua. Mul on üleüldine huvi maailmaasjade vastu,“ ütles Epp Elu24-le.

Epp, Hannes ja Raido Foto: Kanal 2

Naisi selles saates paraku väga tihti ei näe – nii oli ka Epp turniiri ainus naismängija. „Viktoriinidel on selline vanamehe aura ja kuulsus juures, kuid tegelikult pole see sugugi nii,“ oletas Epp, miks naisi nii harva selles mängus näeb, ja kutsus kõiki sookaaslasi üles osalema.

Epp on lõpetanud Tartu ülikooli ajaloo eriala ja tal on magistrikraad eesti-inglise ja inglise-eesti keele suulises tõlkes. Kuus aastat tagasi andis ta välja loo „Linn on minu“, mis sai ülipopulaarseks. Toona rääkis ta Õhtulehele: „Laul on optimistlik ja tulevikku vaatav. Lauluread „Elu on ilus, saab iga päev pidu, korter jäi sulle, aga linn on minu,“ ei räägi minu isiklikust elukogemusest. Jah, vahel meeldib ka mulle pidutseda, kuid mitte tihti.“

„Kulvillaku“ saatejuhi Eeva Esse sõnul on hooaeg siiani läinud väga hoogsalt ja Epu teekond saates on olnud innustav. „Inspireeriv oli vaadata, kuidas Epp järjekindlalt kõik saated justkui lennates võitis. Tema faktiteadmiste pagas on vägagi muljetavaldav. Väga positiivne on olnud see, kuidas saan saatejuhina inimeste käest tagasisidet ja öeldakse: „Issand, kui põnev praegu on. Kuidas on üks naisterahvas ikka nii tark ja osav?“ Inimesed elavad talle nii tugevalt kaasa ja see on väga tore,“ ütleb ta.

„Just see, et Epp on noor ja särav naisterahvas, murrab kõige paremas mõttes müüti. Selliseid eksemplare pole meie televisioonis, eriti „Kuldvillaku“ ajaloos olnud ja seda kõike on tore kõrvalt vaadata,“ lisab Eeva.

Ta on „Kuldvillaku“ saatejuht juba kolmandat hooaega ja tõdeb, et enamasti osalevad mehed. „Kui lähen salvestusele ja näen, et seal on naisterahvas, lööb ka endal silma särama, juba puhtalt sellepärast, et keegi on julgenud tulla ja pakkuda meestele konkurentsi. Ma ei tea, miks on nii, et naised ei ole väga tulnud saatesse. Kes teab? Võib-olla on see jäänud lihtsalt  julguse taha kinni.“