Prints Harry 2015. aastal USAs Virginias.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. november 2020, 14:00

Leht: prints Harry on tulevase USA esileedi lähedane sõber

Prints Harry (36) on Daily Maili teatel tulevase USA presidendi Joe Bideni (77) abikaasa Jilli (69) lähedane sõber, väidab Daily Mail. Nende tutvus sai alguse juba seitse aastat tagasi.

Briti kuningakoja liikmed on alati pidanud kinni poliitilise neutraalsuse reeglist, kuid prints Harry ja tema abikaasa Meghan utsitasid enne USA presidendivalimisi kõiki ameeriklasi valima minema. Hertsoginna Meghan, kel on Ameerika kodakondsus, hääletas posti teel - pole kahtlust, et Joe Bideni poolt. Prints oli toonase asepresidendi Bideni ja tema abikaasaga tutvunud 2013. aastal Valges Majas president Barack Obama korraldatud vastuvõtul, kirjutab Daily Mail. 

Järgmisel aastal külastas Jill Biden Londonis esimesi Invictuse mänge. Vigastatud kaitseväeveteranide suurejoonelise spordivõistluse kutsus ellu prints Harry isiklikult. Asepresident viskas toona nalja, et oli ajaleheartiklist lugenud: Harry käevangus olnud kõikjal keegi blondiin. "Asepresidendi naine! Ma olen natuke mures, mõistate mind?" naljatas Biden. Ta on hiljemgi muigamisi kurtnud, et tema naine veedab noore printsi seltsis liiga palju aega.

Bidenid toetasid sõjaveteranide spordivõistlust ka aastatel 2016 ja 2017. Harry teenis kümme aastat sõjaväes ning ka Joe Bideni kadunud poeg Beau oli sõjaväelane.