Maris ja Kristjan JõekaldaFoto: Teet Malsroos
Inimesed
13. november 2020, 08:08

Aafrikas seikleva Kristjan Jõekalda abikaasa: „Õhtuti püüame SMSide teel sidet hoida.“

"Kahe kange" reisisaate võte viis Teet Margna (48) ja Kristjan Jõekalda (49) kolmeks nädalaks Sansibarile ja Tansaaniasse. "Nad on nii kaugel, et isegi telefonilevi sinnani ei jõua," räägib Kristjani abikaasa Maris Kroonikale.

"Õhtuti püüame SMSide teel sidet hoida," lisab ta. ""Kahe kange" saade ei saa välja surra, ja seetõttu leidsid nad koos reisikorraldaja Tiit Pruuliga kõige turvalisema tee, kuidas kevadeks saade valmis teha," selgitab Maris, kelle sõnul plaanisid kanged minna Inglismaale, aga seal muutus olukord kiiresti ning sõelale jäid ikkagi Aafrika riigid.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.

Tansaania eluolu Facebooki grupist võib näha, et kanged on käinud juba muu hulgas Kilimanjarol, pidutsenud Mto Wa Mbu külapäeval ja külastanud Datoga hõimu.

Aafrikasse startisid Kristjan ja Teet 4. novembril. TV3 jagas siis Facebookis fotosid, kus maskides kanged lennumasinas istusid. Filmimeestest olid kaasas Villem Tarvas ja Madis Reimund.

"Minek! "Kaks Kanget Aafrikas"! Varsti TV3-s," rõõmustas Margna Facebooki postituses. 

Millised plussid ja miinused olid TV3 koosolekulaual, kui räägiti Margna ja Jõekalda läkitamisest saadet filmima koroonaviiruse leviku ajal? Telekanali avalike suhete juht Annely Adermann kinnitas novembri alguses, et kõiki reisimisega seotud riske kaaluti tõsiselt. "Loomulikult on olemas plaan võimalike erinevate stsenaariumite jaoks. Praegu on kõik hästi ja loodame, et nii see ka jääb," sõnas ta.