Ivo Linna "Eesti laulu" salvestusele 2017. aastal.Foto: Stanislav Moshkov
Üritused
12. november 2020, 21:40

IVO LINNA TÕMMATI HANEKS: Karmel Killandi kutsus mind aastalõpuintervjuule, mida ei toimunudki!

Kui enamik artiste sai pääsust "Eesti laulu" poolfinaali teada "Ringvaate" vahendusel, siis Ivo Linna jaoks oli ERR-il välja mõeldud hädavale, mis mõjus legendaarsele muusikule korraga nii ootamatult kui rõõmustavalt.

"Karmel Killandi helistas mulle ja küsis, kas ma oleksin nõus andma aastalõpuintervjuu. Kuna mul sel samal päeval oli niikuinii raadios "Mnemoturniir" salvestus, siis leppisime aja kokku ning kohtusime ERRi kohvikus. See oli sajaprotsendiline üllatus, kui Tõnis Niinemets ja kaameramees sisse prahvatasid," kirjeldab Linna, kuidas talle "Eesti laulu" poolfinaali pääsemisest teada anti. 

Aga kas muusikul on kahju ka, et aastalõpuintervjuu oli "Eesti laulu" meeskonna väljamõeldis ja seda tegelikult ei toimunudki? "See oli ainult minu haneks tõmbamiseks, aga jumala pärast – eks neid intervjuusid ole olnud elu jooksul juba omajagu. Eks mõni raadiojaam või ajaleht ikka midagi tahab," räägib laululegend muiates. 

Ivo Linna sõnul võib "Eesti laulu" poolfinaali pääsemist nimetada hilinenud isadepäeva kingituseks küll, sest sel aastal sammub ta võistlustulle koos poja Robertiga, esitades loo "Ma olen siin". "See on nii tore," rõõmustab ta.

2017. aastal käis Ivo Linna "Eesti Laulu" konkursil palaga "Suur loterii" ja sellest on tal vaid positiivsed mälestused. "Tol korral oli ju 20 aastat möödas ajast, mil me käisime Maarja-Liisiga "Kaelakee häälega" Eurovisionil. Kogu olukord muusikamaailmas on 20 aastaga tohutult muutunud! Ma vaatasin "Eesti laulu" finaalkontserti ajal Saku suurhallis, et kuidas tänapäeval suurte kontsertide korraldamine käib – kogu see tehniline asi seal oli väga põnev," kirjeldab Linna. "Ka meeldis mulle see, et ma puutusin lähedalt kokku paljude noorte tegijatega, keda ju muidu ei näe. Ma ei tunne noori enam. Nii palju andekaid, ilusaid ja hea tasemega muusikuid tuleb kogu aeg juurde," lisab ta.

Linna usub, et eestikeelse palaga teeb Eurovisionil ka praegu suuri tegusid. "Ma olen igavene eesti keele armastaja ja Eurovision on nii mõnigi kord üllatanud – paar aastat tagasi võitis ju portugali keeles laulnud poiss. Oma rahvuskeeles laulmine on suur privileeg!"