Jüri PootsmannFoto: Erlend Štaub
Inimesed
12. november 2020, 11:55

Jüri Pootsmann „Eesti laulul“ osalemisest: nagu me kõik, ootan sellega kaasnevat melu

„Muidugi olen väga õnnelik ja üpriski üllatunud, sest kohapeale tuldi edasipääsust teatama. Üllatus oli suur ja meeleolu on positiivne,“ rõõmustab Jüri Pootsmann, kes kindlustas edasipääsu „Eesti laulu“ poolfinaali.

Millest uus lugu „Magus melanhoolia“ räägib, Jüri ette öelda ei taha, sest lood pole veel väljas. „Lühidalt öeldes räägib see eneseteadlikkusest, nii palju võin mainida,“ lisab ta. 

„Loo kirjutamine algas tegelikult juba kaks või kolm aastat tagasi, kui sattusime bändikaaslasega stuudiosse, seal olid ka Jana Hallas ja Soome produtsent. Kuidagi väga orgaaniliselt see lugu sündis, me ei pannud mingeid piire ette: tahtsime teha midagi ägedat ja huvitavat. Mingil määral oli see ka katsetus ja mul on hea meel, et saame seda „Eesti laulul“ esitleda. See on äge platvorm ja arvan, et lugu sobib konkursile väga hästi,“ sõnab Jüri.

Lugu oli Jüri sõnul küps juba päris mõnda aega tagasi. „Väga pikalt me ei tegelnud looga. Teadsime, et see on olemas ja peame ühel hetkel väljundi leidma. Ühe hetkel tunduski õige „Eesti laulu" konkurss,“ lisab ta.

„See, et praegu on koroonaaeg ja esinemisi on vähe, mind väga tagant ei lükanud ja osalemist ei mõjutanud. Osalemine tundus äge ja otsustasime juba enne pandeemiat, et võib-olla järgmisel aastal proovime looga, mis meil sahtlipõhjas juba olemas oli, „Eesti laulule“. Küll aga vaadates hetkeolukorda, on nimistu kindlasti pandeemiast mõjutatud: paljud artistid osalevad just selle põhjusega, et saaks lõpuks esineda ja tegevust,“ räägib Jüri. 

Varasem Eurovisioni-kogemust tuleb Jüri sõnul konkursil kindlasti kasuks. „Eks ma oskan juba mingeid asju oodata ja ennast paremini valmis sättida. Kuigi igal aastal on „Eesti laul“ erinev ja palju oleneb sellest, kes sinuga koos osalevad. Pigem tuleb kogemus kasuks, aga ma ei mõtle eelnevale väga palju. Võtan kaasa nii palju kui võimalik ja ehk tuleb see kasuks. Peamine eesmärk on teha lihtsalt teha üks äge esitus,“ arvab Pootsmann, kes esindas 2016. aastal Eestit looga „Play“. 

„Ütlen ausalt, ega ma ei ole väga pikalt üldse mõelnud „Eesti laulu“ peale, see hakkas minu jaoks kuidagi ootamatult pihta. Lähen võistlusele vastu positiivselt meelestatuna. Nagu ütlesin, tahavad väga paljud tahavad tegutseda ja ka mina ootan seda „Eest laulu“ melu. Konkursipool pole minu jaoks üldse priortiteet, tahaks lihtsalt ennast proovile panna, piire kompida ja hea esituse teha,“ lisab Jüri.