Foto: Erakogu
Üritused
12. november 2020, 10:15

Tartus peetakse virtuaalselt enneolematut rahvusvahelist folgilahingut

14. novembril toovad Tartu Noorte Folkloorifestivali korraldajad publikuni virtuaalse rahvusvahelise folgilahingu „Tartu Folk-off 2020“, millesugust pole veel varem nähtud. Lahingus võtavad sõbralikult mõõtu folkoorirühmade koosseisud nii Eestist, Lätist, Leedust kui ka Soomest.

Tartu Noorte Folkloorifestival toob igal sügisel kokku folklooriühendused Balti- ja Põhjamaadest, kes tutvustavad oma pärimust seadmata kujul – viise arranžeerimata, rahvariideid stiliseerimata. Tänavu tähistanuks Tartu Noorte Folkloorifestival oma viiendat juubelit, ent tulenevalt eriolukorrast proovib festivali korraldajarühm Maatasa sündmusele läheneda hoopis uutmoodi, viies folkloorisündmuse veebisaate formaati. „Kuigi me oleme praegu sunnitud üksteisest eemal olema, saab siiski läbi alternatiivsete lahenduste kokku hoida. Saade ühendab meid tuhandete kilomeetrite raadiuses,“ tõdeb festivali korraldaja Helin Pihlap.

Folk-offil astuvad üles kaheksa koosseisu, toimuvad otselülitused saates osalejatega ja etteastete hindamine. Lahing seisneb selles, et rühmad peavad esitama üksteisele vastamisi väljakutsed – ära tuleb õppida teise riigi laul ja tants. Pihlap leiab, et saade on meeleolukas ja sobib vaadata kogu perega. „Kindlasti on põnev näha, kuidas erinevate riikide noored üksteisele esitatud väljakutsetega hakkama saavad. Ka publikul on võimalik valida oma lemmik!“

Veebisaade „Tartu Folk-off 2020“ on eetris 14. novembril kell 18.00-21.00. Kogu tegevust koordineerivad ja modereerivad Tartu Folklooriklubi Maatasa noored. Saade kantakse üle Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskusest. Ülekannet teostab OÜ Teatritehnoloogia.