Sinead O'ConnorFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
11. november 2020, 10:30

Sinead O’Connor läheb aastaks trauma- ja sõltuvusravile

Sinead O’Connor teatas, et lükkab järgmise aasta turnee edasi, alustamaks pikka trauma- ja sõltuvusravi. Iiri lauljanna ütles, et viimased kuus aastat on olnud tema jaoks olnud väga traumeerivad. Tänavu kaotas ta endale lähedase inimese ning sattus seetõttu narkootilise aine küüsi.

Iiri täht kirjutas Twitteris oma islaminime Shuhada Sadaqati nime alt, et ravi algab järgmisel nädalal ning seetõttu jätab ta ära järgmise aasta turnee. Neli Iirimaale planeeritud kontserti siiski toimuvad. Järgmise aasta juunis ilmub Sineadi mälestusteraamat ning seda kavatseb ta reklaamida veebi kaudu. 

Enda sõnul on O’Connor olnud 34 aastat kanepisõltuvuses. Viimatine meelemürk, mida ta leina tõttu kasutama hakkas, polnud siiski kanep. „Kasvasin üles trauma ja vägivalla keskel. Seejärel läksin otse muusikatööstusesse. Ja ma polegi õppinud normaalset elu rajama.“

Oktoobris kirjutas O’Connor Twitteris fännidele ahastava appikarje, väites, et ei suuda agorafoobia tõttu poodi minna ning on näljas. Kolme aasta taguses teledoktor Phili saates tunnistas Sinead, et ema peksis teda iga päev. Hingehädade tõttu on O’Connor üritanud enesetappu — ühe aasta jooksul lausa kaheksa korda, pihtis ta dr Philile. 

Tänavu septembris aga kuulutas lauljanna, et on läinud meditsiinikursustele, saamaks surijate põetajaks. Laulda lubas ta siiski ka edaspidi.