Foto: @eveliinamantykangas/Instagram
Inimesed
11. november 2020, 09:50

Matti Nykäneni tütar avaldas rõõmusõnumi – ta ootab last

Soome suusahüppelegendi Matti Nykäneni tütar Eveliina (30) teatas Instagramis rõõmsat uudist – tema ja ta abikaasa perre sünnib viimaks beebi.

„Kolm aastat sõna otseses mõttes verd, higi ja pisaraid, ja lõpuks ometi on see päev käes, me saame beebi,“ kirjutas personaaltreenerina tegutsev Eveliina Mäntykangas oma sotsiaalmeediakontol. 

2019. aasta veebruaris surnud Nykäneni ja tema teise abikaasa Pia Mäntykangase tütre sõnul peaks lapsuke sündima maikuus. 

Eveliina pole varjanud, et tema ja ta kuulsa isa suhted olid keerulised. Elupõletajast rahvuskangelase tütre roll tekitas paineid – Eveliinat kiusati koolis. Aasta tagasi rääkis noor naine Iltalehtile, et kainena oli Nykänen huumorimeelega ja heasüdamlik, kuid alkohol tõi esile hoopis teistsugused jooned. Eveliina meenutas, kuidas ta kuueaastasena oli külas isal ja tolle uuel naisel Sari Paanalal. Matti hakanud jooma ja laamendama. Tütar pagenud koos Sari tütrega WCsse peitu. „Isa üritas ust maha lüüa,“ rääkis Eveliina Iltalehtile. „Siis tuli politsei, aga politseinikele naeratati armsasti ja öeldi, et kõik on korras.“

Oma lapsepõlve on Eveliina pidanud psühhoterapeudi juures vaagima, et eluga edasi minna. Kuid katsumustes on ta karastunud tugevaks naiseks.

Enne surma kurtis Nykänen Aamulehti intervjuus: „Olen vanaisa, aga ma ei tohi oma lapselastega kohtuda.“ Matti vallastütar Anniina sünnitas 2011. aasta lõpus lapse, kuid ütles juba enne, et ei kavatse oma lapsi nende kuulsa vanaisaga kokku viia, sest Matti pole tema elus osalenud.