Koolitants 2014Foto: MARI LUUD
Üritused
10. november 2020, 09:13

Kurb! Koolitants 2020 lõppkontsert jääb ära

Eesti Tantsuagentuur on seoses Covid-19 nakatumisnäitaja märkimisväärse tõusu ja viiruse murettekitavalt kiire levikuga otsustanud ära jätta Festivali Koolitants 2020 sel pühapäeval toimuma pidanud lõppkontserdi.

Ugala teatris 15. novembril toimuva pidanud lõppkontserdi korraldamine tänastes oludes ei ole enam turvaline. 

„Otsus lõppkontsert ära jätta ei tulnud lihtsalt,“ sõnas Koolitantsu peakorraldaja Raido Bergstein. „Meie soov on korraldada festivali nii, et meil kõigil oleks turvaline, julge ja hoitud olla. Arutasime läbi kõikvõimalikud stsenaariumid, kaalusime koostöös Terviseametiga läbi kõik võimalused. Päeva lõpuks sai aga selgeks, et Koolitantsule omases mahus noorte tantsijate üleriigiline kokkutoomine kätkeb endas praegu liiga suurt riski meie kõigi tervisele.“

Peakorraldaja sõnul mõistab korraldusmeeskond, et otsus Festivali Koolitants 2020 lõppkontsert ära jätta kurvastab tantsijaid-tantsuõpetajaid, kelle plaan selleks nädalavahetuseks oli anda endast Ugala teatri laval maksimum. „Täna oleme aga taas olukorras, kus peame seadma esikohale meie kõigi tervise ja andma üheskoos panuse sellesse, et viiruse levikut piirata nii palju kui vähegi suudame, et saaksime peagi taas turvaliselt koos tantsida,“ lisas Bergstein.

Kõik lõppkontserdile müüdud piletid ostetakse Piletilevis tagasi kuni 20. novembrini 2020. Soovi korral on võimalik jätta pilet ka tagasi ostmata ja toetada nii Festivali Koolitants jätkusuutlikku korraldamist.

Festival Koolitants toimus sel aastal juba 26. korda. Koolitants on laste ja noorte lavatantsufestival, kus tänavu esitati kokku 600 tantsu 6500 tantsija esituses. Maakondlike tantsupäevade käigus anti 12 linnas 20 kontserti ja žürii valis piirkondlikele tantsupäevadele neist esinema 289 tantsu. Piirkondlike tantsupäevade käigus anti 3 linnas 8 kontserti ning lavastusmeeskond valis lõppkontserdile esinema  47 tantsu. Lõppkontserdi lavastusmeeskonna liikmed olid Kadi Aare ja Kristjan Kurm. Koolitantsu tantsupäevasid juhtisid Inger ja Ott Nool.