Keira KnightleyFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
9. november 2020, 12:34

Keira Knightley: prostitutsioon ja modellindus on ainsad alad, kus naine mehest rohkem teenib

Kaks korda Oscari nominendiks esitatud Keira Knightley on nimekas näitleja, kuid enda sõnul on ta suurema osa oma varandusest teeninud modellitööga. "Modellindus on endiselt ainus karjäär maailmas, kus naine võib mehest rohkem teenida. Ja prostitutsioon."

35aastane briti näitlejanna vaagis nüüdisaja naiste keerukat elu Austraalia ajakirjas Stellar. Kahe tütre ema Keira tunnistab paradoksi: ta mängib tõsielul põhinevas filmis "Misside mäss" 1970. aastal Miss Maailma iludusvõistluse vastu protesti tõstnud feministi, "ja samas olen ma suurema osa oma rahast teeninud [Chaneli] modellina". 

"Ma käin punavaibaüritustel, kus sulle antakse punkte ühest kümneni ja kus kaamerad su keha igast küljest takseerivad." Kõik taandub välimusele. "See teebki praeguse aja naiste elu keerukaks."

Näitlejanna on varem kritiseerinud prints Williami abikaasat Catherine'i, kes on kõigi kolme sünnituse järel kärmelt haigla ees poseerinud, nagu polekski ta äsja üle elanud raputavat ja verist katsumust. "Peida. Peida meie valu, meie kehade lõhkirebenemine, lekkivad rinnad, möllavad hormoonid. Näe välja ilus, stiilne, ära näita meie lahinguvälja, Kate. [...] Seisa seal oma pisitütrega ja lase end meesfotograafide karjal pildistada. See kõik on ju käkitegu. Seda juhtub iga päev," kirjutas Keira kahe aasta taguses essees.