ETV uus telemäng “Telelegendide lahing” Foto: ERR
Tele
6. november 2020, 21:05

TASAVÄGINE VÕISTLUS | Telelegendid astusid uues mälumängus lõbusasse lahingusse (1)

Kes pani Urmas Oti Laulma? Mis spordialal on tulnud Eesti meistriks saatejuht Rein Karemäe? Mida tähendab HuMaKeFüMuNuPu? Nendele ja paljudele teistele küsimustele otsivad ETV uues telemängus “Telelegendide lahing” vastuseid tuntud telenäod.

Avasaates ragistasid ajusid punase meeskonnana Anu Säärits, Juhan Kilumets ja Reet Linna. Nende vastu astus sinine võistkond koosseisus Urve Tiidus, Mart Normet ja Urmas Vaino. 

Seitsme vooru ja väga tasavägise mängu järel krooniti võitjaks sinine võiskond. Vastaseid võideti napilt, vaid ühe punktiga.  

ETV uus mälumäng “Telelegendide lahing” paneb proovile saatekülaliste ja vaatajate teadmised Eesti Televisioonist ning Eesti elust, mida televisioon on siinmail juba rohkem kui 65 aastat vahendanud. Lustakas mälumäng annab võimaluse taasavastada värvikaid seikasid teletegijate juhtumistest ning saadetest, sest küsimused esitatakse sageli põhjatust tele-arhiivist pärit lõikude näol.

Kaheksal järjestikusel reedel astuvad võistlustulle tänased ja endised teletegijad, kel ETV-ga oma eriline seos. Võistlejate seas on iganädalaselt ETV ekraanilt tuttavad näod saatejuhtidest näitlejateni, aga on neidki, kelle teletegemised ulatuvad aastate taha või kelle saateid näeb praegu hoopis teistelt kanalitelt. Igas saates on vastamisi kaks meeskonda, mõlemas kolm tegijat. Telelegendide staatuses on ka uue mängu saatejuhid – saadet ohjavad tandemina Marko Reikop ja Maire Aunaste.

Novembris ja detsembris võtavad meeleoluka väljakutse vastu veel näiteks Anu Välba, Roald Johannson, Margus Saar, Kristjan Jõekalda, Neeme Raud ja paljud teised. Oodata on lõbusat vastasseisu ka “Õnne 13” ja “ENSV” näitlejate vahel ning erimängu endiste diktoritega.