POEGA MEENUTADES: Biden 2019. aasta märtsis kõnet pidades oma ajuvähki surnud poega Beaud meenutades pisaraid pühkimas.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
20. november 2022, 18:55

USA president Joe Biden tähistab täna 80. sünnipäeva. Õhtuleht avaldab sel puhul loo, mis ilmus esmakordselt 06.11.2020

ÕL ARHIIV | JOE BIDEN 80! TRIUMFID JA TRAGÖÖDIAD: rängad saatusehoobid on Joe Bidenilt röövinud naise, pisitütre ja poja (8)

„Mu elu on liiga täiuslik. Nii ei saa. Midagi peab juhtuma.“ Nõnda ütles Joe Biden novembris 1972 oma abikaasale Neiliale. Joe, kes polnud veel 30aastanegi, oli äsja valitud USA senatisse. Ta oli abielus oma unelmate naisega ja neil oli kolm last – kaks väikest poega ja tütretirts. Kuu aega hiljem purustas nende idüllilise elu tragöödia – Joe naine ja aastane tütar said autoõnnetuses surma. See ei jäänud viimaseks saatusehoobiks, mille Biden on pidanud elu jooksul vastu võtma.

Joe Bideni noorpõlve armulugu oli otsekui romantilise romaani veergudelt pärit. Delaware'i ülikooli kolmanda kursuse tudeng sõitis kevadvaheajal Bahama pealinna Nassausse. Tal oli jultumust hiilida peene kuurorthotelli territooriumile. Basseini kõrval päevitas Syracuse'i ülikooli lõpukursuslane Neilia Hunter. „Kui ta minu poole pöördus, nägin tema kaunist naeratust ja imelisi rohelisi silmi,“ kirjutas Biden oma memuaarides „Promises to Keep“ (2007). „Neiliat valgustas pärastlõunase päikese halastamatu palang – ja ma ei näinud tema juures mitte ainsatki viga.“ See oli armumine esimesest pilgust.

Edasi lugemiseks: