Tallinna LinnateaterFoto: Julia Vakina
Teater
6. november 2020, 15:59

Linnateatri näitlejal diagnoositi koroona, teater tühistab etendused

Tallinna Linnateater peatab etendustegevuse 11. novembrini, sest 5. novembril sai üks teatri näitleja Covid-19 diagnoosi.

Kuna näitleja osales 3. ja 4. novembril toimunud etendustel, suunati kõik temaga kokkupuutunud töötajad eneseisolatsiooni. Lisaks tühistatakse igaks juhuks ka lähiajal toimuma pidanud etendused, kus astuvad üles haigestunuga kokku puutunud näitlejad.

Senise kogemuse põhjal teistes Eesti teatrites kus viibis hiljem tuvastatud nakatanu, ei haigestunud ükski teine teatrikülastaja ega teatritöötaja. Terviseameti hinnangul on rahulikult kõrvuti ühes ruumis istudes, ka pikema aja vältel, nakatumine väga vähetõenäoline. Vaatamata sellele on etendustegevus praegu ajutiselt peatanud.

Kõik haigestunuga kokku puutunud kolleegid saadetakse erakorralisele testimisele ja etendustegevust ei taastata enne, kui on selge, et kõik etenduse andmisega seotud töötajad on terved. Tulenevalt viiruse peiteajast on Tallinna Linnateatri etendustegevus peatatud esialgselt kuni 11.novembrini. Otsused edasise osas tehakse uue nädala alguses, kui on selgunud kontaktsete testitulemused.

Kuna teater on kogunud viiruse leviku tõkestamiseks külastajate kontaktandmeid, saime tekkinud olukorrast teavitada ka mainitud etendustel osalenuid (vastav e-kiri saadeti teatri poolt välja eile õhtul ja teatrile telefoninumbri jätnud külastajaid teavitatakse tänase päeva jooksul). Lähikontaktsetega võtab ühendust ka terviseamet.

Teater palub vabandust publikule tekitatud ebamugavuste pärast!

Ärajäävate etenduste piletid asendatakse või ostetakse tagasi. Kui asendusetendusele pole võimalik tulla, ostetakse piletid tagasi või võimalusel vahetatakse ümber 20. novembrini Tallinna Linnateatri kassas.