"Näed, Valdis, selle künka taga nägi Vallo UFOt, kui ta peale pulmi ennast mällarisse jõi. Ütles, et tuled olid olnud võimsamad kui Pässa-Rixi tuunitud bemul."Foto: Kuvatõmmis/YouTube/AlarH
Saund
6. november 2020, 11:46

Rasmus Merivoo „Tulnuka“ taaselustamisest Nublu videos: Valdise oranž vest oli mul kapis alles

Legendaarne "Tulnuka" tsitaat: "Näed, Valdis, selle künka taga nägi Vallo UFOt" sai uue hingamise – Märt Avandi kehastatud Valdise tegelaskuju leidis räppar Nublu uues futuristlikus muusikavideos taaskasutust. 

Kuigi Nublu (24) oli Rasmus Merivoo ülikooli lõputööks loodud lühifilmi "Tulnukas ehk Valdise pääsemine 11 osas" esilinastuse ajal ise alles kümnene, peab ta nähtavasti seda kultusteost ikkagi au sees. Sest noh, kes ei teaks, mis väljend järgneb filmis kõlanud lausele "Õu, Juss, kuule, anna ampsu" ja et enne karvastele molli kütmist tuleb ühed burksid haarata. 

Rasmus Merivoo on rahul, et ka Valdis muusikavideos koos Nublu ja teiste maaväliste tegelastega kosmoselaevas sõidab. "Tore video on! Mulle väga meeldib. Kuigi noh, selle muusikavideo eelarve on nähtavasti palju suurem kui minu filmi oma," räägib režissöör läbi naeru.

Merivoo oli teadlik, et Nublu sellist suurejoonelist muusikavideot filmis ning andis sellesse ka oma panuse. "Ma laenasin Märt Avandile Valdise oranži vesti. Tema originaalne nokamüts oli ainult kuhugi kadunud, läks seiklema. Ja ega mul peale selle vesti suurt muud alles polegi. Ainult Indrek Ojari müts. Ning palju kauneid mälestusi."

Merivoo on Nublu uue looga rohkem kui rahul ning ütleb, et kui tal oleks Spotify, siis leiaks see kindlasti tema playlist'is koha. "See lugu on YouTube'is nii vähe üleval olnud ja juba nii palju vaatamisi. Rets! Ma soovin sellele loole palju edu," lausub mees. (11 tundi pärast avaldamist on Nublu ja Mikael Gabrieli "Universumil" rohkem kui 26 000 vaatamist.)

Järgmisel aastal tähistab "Tulnukas" 15. sünnipäeva. Kas juubeli puhul on plaanis ka pisarateni naerutavale lühifilmile järgmised 11 osa vändata? "Vaatame, mis elu toob! Kui meil siin juba kosmoses plaani peetakse, siis kes teab, mis võib juhtuda," ütleb Merivoo.