Robert Linna ja Marten Kuninga kontsert kultuuriklubis Uus Laine, millega tähistati muusik John Lennoni 80. sünniaastapäeva.Foto: Arno Saar
Galeriid
6. november 2020, 10:17

GALERII | Marten Kuningas ja Robert Linna tähistasid John Lennoni sünniaastapäeva kontserdiga

5. novembril tähistati kultuuriklubis Uus Laine legendaarse John Lennoni sünniaastapäeva, kes oleks tänavu 9. oktoobril saanud 80-aastaseks. Selle puhul andsid kontserdi Marten Kuningas ja Robert Linna.

Üles astuti koosseisuga, kellega juba korra ühiselt musitseeritud on. “Anne Erm palus 2019. aastal mul The Beatlesi austuskontserdiks bänd kokku panna. Kohe, kui neid mehi Jimi Hendrixi muusikale pühendatud kontserdi heliproovi tegemas nägin, teadsin, et nemad ongi ülejäänud bänd,” seletab Kuningas, kuidas grupp kokku tuli.

Lisaks talle ja Robert Linnale kuuluvad koosseisu veel Terminaatorist tuntud basskitarrist Henno Kelp, Ewert and the Two Dragonsi trummar Kristjan Kallas ja Eesti üks edukamaid rahvuvaheliselt tegutsevaid džässkitarriste Jaak Sooäär.

„Lennon 80“ püüab kinni Johni eredad momendid biitlite ajastust ning teeb väikese ekskursi 1970ndatesse, kust saame kuulda noppeid tema sooloplaatidelt „Plastic Ono Band“, „Imagine“, „Mind Games“ ja „Double Fantasy“. “Nii biitlitel kui Lennonil on ridamisi hitte, mida teavad kõik. Oluline on mitte unustada nende eksperimentaalse iseloomuga repertuaari, mille hulgas leidub samuti tõeliselt eredaid pärle,” avab esitlusele tuleva osas tagamaid Sooäär. 

“Lennon oli geniaalne oma lihtsuses - see aitas aususel esile tulla, mitte millegi taha peita. Ta oskas segada ilusaid meloodiaid roki-, soul'i- ja miks mitte ka džässielementidega,” paljastab Linna.