Kenneth, Alice ja väike RubenFoto: Mari Luud
Galeriid
7. november 2020, 12:00

PEREFOTOD | Räppar Kenneth Rüütli: poisikesena andsin endale lubaduse, et kunagi olen ise hea isa. Siin ma olen – õpin (1)

Räppar ja produtsent Kenneth Rüütli sai suvel isaks ja veidi pärast seda tuli välja tema debüütalbum „Isa”. „Eesoleva isadepäeva valguses on soojad emotsioonid – sel aastal sikutab väikemees kõrvast ja saan olla ise isa rollis,” rõõmustab Kenneth. 

Värske isa sõnul on ta pärast pisipoja Rubeni sündi hakanud oma aega rohkem planeerima ja enam nii palju ei kiirusta. „Täna ma olen vaimselt rohkem „kohal”. Lisaks on lapsel ka oma rutiin seda tuleb kõigi huvides järgida. Puhanud laps võrdub puhanud vanemad.”

Kenneth räägib, et elu Rubeniga on uus ja huvitav. Pisipoeg on väga rahulik, kuid lõbus ja uudishimulik laps. „Kodus saab palju nalja. Juba praegu on näha, et ta on ka väga tahtejõuline. Kui ta tahab ennast mõnes suunas keerata või kaisukaru järele haarata, siis ei jää miski ega keegi tema plaanidele ette. Ka mitte ema ja isa.”

Muusiku enda lapsepõlv ei ole aga olnud nii päikseline nagu tema poja oma. „Oma pärisisa ei ole ma kunagi näinud ja nagu paljud teisedki, ei tea ma temast midagi. Kindla isarolli puudumine ja hilisem koduvägivald lapseeas on kahtlemata ka minu elu mõjutanud.”

Kenneth, Alice ja väike Ruben Foto: Mari Luud

Tänaseks peab Kenneth isaks nende perega hiljem ühinenud kasuisa. „Poisikesena andsin endale lubaduse, et kunagi olen ise hea isa. Siin ma olen – õpin,” lisab ta. 

Muusika mehe elus tagaplaanile jäänud ei ole ja hästi planeerides jõuab kõike. Kuigi pere arvelt ta muusikale aega ei ohverda. „Poja puhas elurõõm on inspireerinud mind kirjutama. Temast peegeldub palju tahet ja uudishimu. Ta on selles maailmas täielikult avatud silmadega.” 

Kenneth, Alice ja väike Ruben Foto: Mari Luud

Albumiga „Isa” soovis mees end ja oma mõtteid avada. Albumi tegemist hoidis ta saladuses ja ainus, kes sellest teadis, oli Kennethi pruut Alice Heinmets. „Kõige enam on mind elus inspireerinud mu elukaaslane Alice. Armastus teeb nii,” tõdeb mees. 

Kennethi sõnul oli just tema see, kes Rubenile keele näitamise selgeks õpetas Foto: Mari Luud

Lisaks sooloalbumile jätkab Rüütli ka ansamblis Põhja-Tallinn. „Hetkel oli aeg ja tunne sooloprojektiks. Lubasin endale, et teen selle ära.” Kennethi sõnul tundub talle hetkel, et album „Isa” on ta kõige õnnestunuim projekt.