Kourtney Kardashian Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
4. november 2020, 10:06

Kourtney Kardashian levitab teooriat, et näomaskid põhjustavad vähki

Kourtney Kardashian saab piki päid-jalgu hiljutise sotsiaalmeediapostituse eest, milles ta levitas vandenõuteooriat, et Covid-19 levikut pärssimiseks mõeldud näomaskid võivad põhjustada vähktõbe.

41aastane reality-täht, kel on Instagramis üle 102 miljoni jälgija, jagas laupäeval Instagram Story rubriigis väidet, et sinised meditsiinilised maskid sisaldavad kantserogeenset ainet PTFE.

„Veebikülje Cancer.org teatel suurendab see maksa-, munandi-, kõhunäärme-, neeru- ja rinnakasvajate + haavandilise koliidi, kilpnäärmehaiguse, preeklampsia ja kõrge kolesterooli riski. Pikaajaline kokkupuude võib kaasa tuua gripilaadsed sümptomid ning kopsuverejooksu, viies lämbumiseni.“

Kourtney levitatud kirjutis. Foto: Kuvatõmmis Kourtney Instagram Storyst

New York Posti teatel pole mingeid asitõendeid, mis Kourtney postituses väidetut kinnitaksid. Seda toonitas lehele nimekas USA onkoloog dr William Cance. „Olen koos tuhandete kolleegidega tervishoiu alal aastaid maske kandnud, et patsiente nakkuste leviku eest kaitsta,“ toonitas onkoloog.

Mitmed Kourtney fännid toonitasid: kui Kardashiani klann käis hiljuti paradiisisaarel Kimi 40 aasta juubelit tähistamas, sundisid nad kelnereid ja ettekandjaid neidsamu maske kandma.