Kaspar KaljasFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
3. november 2020, 15:22

Mis juhtus? Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas koondati!

Alles 2019. aasta jaanuaris Postimees grupi (PMG) programmijuhi ametikohale liikunud endine telekanalite peaprodutsent Kaspar Kaljas koondati. 

"Programmijuhi positsioon koondati antud ettevõttes. Miks? Seda peab küsima Jüri Piheli käest," vastab Kaspar Kaljas. "Minu tegevus PMG programmijuhina saab sel nädalal läbi. Uues Jüri Piheli juhitavas ettevõttes Duo Media saab olema teistsugune ülesehitus, milline täpsemalt, oskab vastata vaid tema," märgib Kaljas. 

"Olen rõõmus ja tänulik kõigi kallite kolleegide ja koostööpartnerite eest kellega õnnestus need 2,5 aastat koos igapäevaselt tegutseda. On olnud keerulisi ja lustlikke hetki, mille käigus on tekkinud mitmeid saateid ja projekte, mille üle võib uhkust tunda. See protsess on olnud väga mitmekülgne, hariv ja inspireeriv," räägib Kaljas. "Kindlasti oman tänaseks päevaks enam teadmisi meediamajandusest ja suurettevõtte toimimisest, kui 1. aprillil 2018, mil see teekond minu jaoks algas. Iga organisatsioon on enda inimeste nägu ja Kanal 2 ning PMG inimesed on olnud minu inimesed. Südamest loodan, et meie teed ristuvad ka tulevikus. Suured tänud kõigile, kes kaasa elasid," lisab ta. 

Postimees grupile kuuluvad telekanalid, teiste seas Kanal 2, viidi uue äriühingu alla. Omanikeringi lisandusid telemeedia eksperdid Jüri Pihel ja Risto Rosimannus. Pihel kiitis oktoobris "Reporterile", et televisioonil ei ole kunagi nii hästi läinud, kui täna. "Minul kolleegidega on väga huvitav teha nõnda, et see oleks nii ka 10 või 15 aasta pärast. Tuleme Eesti kõige tugevama kommertskanalite grupi pardale. Üritame seda hoida ja kasvatada ning luua head tulevikku televisioonile juba täna," sõnas ta. 

Pihel märkis toona, et suuri muudatusi telekanalite sisus kohe oodata pole. "Televisiooni ei tohi pöörata kohe ja kiiresti. Kanal 2 on olnud väga palju aastaid juhtiv kommertskanal ja arvan, et see ei muutu tundmatuseni mitte kunagi. Võib-olla see potentsiaal, mida on võimalik Postimehega ühise grupina telekanalile pakkuda, on esimene asi, millele tõsisemalt mõelda ja mida oodata. Kindlasti ka paremat meelelahutust."

Siiski on tehtud nii mõnigi muudatus. 23. oktoobril sai Kanal 2 korraga juurde kaks uut saadet ja sama palju saatejuhte, kui Triin Lellepi ja Margus Vaheri juhtimisel alustas reedeõhtune saade "Suhtevimkad". Ka juutuuber Hensugusta naases telekanalisse, sedapuhku saatega "Appi, tuleb Hensugusta". Pärast kaht episoodi on aga mõlemad telekavast kadunud. 

Kanal 2 nüüdseks koondatud programmijuht Kaspar Kaljas kommenteeris vangerdust nii: "Rõõm tähelepaneliku telekava lugemise üle. Novembris tegime tõesti mõned kavamuudatused ja reedeti hakkame kell 20.00 nägema armastatud artiste "Laula mu laulu" saates. "Hensugusta" ja "Suhtevimkade" viimased episoodid liiguvad uuele ajale, mille osas saame informatsiooni jagada mõne aja pärast."

Õhtuleht on püüdnud ka Jüri Pihelit Kaljase koondamise kohta kommentaari saada, kuid seni pole vastust saanud. 

Eesti Meedia telekanalite struktuuris toimus alles eelmisel aastal suur muudatus, kui programmijuhi ametikohale liikus telekanalite peaprodutsent Kaspar Kaljas.

Eesti Meedia telekanalite juhiks oli alates 2017. aasta detsembrist Rait Killandi, kes toona finantskriisis telekanaleid päästma paluti, kuid hiljem koondati. "Igal inimesel on kerge pahameel, kui nende töökoht koondatakse. Nii on. Tõenäosus, et see nii juhtub, oli päris suur. Seda on Eesti Meedias varemgi juhtunud. Mina arvasin, et see suur lahkumiste ja koondamiste laine on läbi, et need keerulised ajad on möödas. Aga nüüd on tõesti… olen nõutu!" ütles ta toona.