Walther Sommerlath koos abikaasa Ingridiga 2015. aastal oma õepoja prints Carl Philipi ja Sofia Hellqvisti pulmas.Foto: VIDA PRESS
Inimesed
29. oktoober 2020, 10:12

Rootsi kuninganna leinab oma vanemat venda

Rootsi ajalehe Aftonbladet teatel suri 86 aasta vanuses kuninganna Silvia vanem vend Walther Sommerlath. Kuningakoda on kurba uudist kinnitanud.

Sommerlath suri haiglas raske haiguse tagajärjel, vahendab Iltalehti. „Tunneme perega suurt leina ja igatsust,“ tõdeb Saksa päritolu kuninganna Silvia (76).

Rootsi ajakirjandus kirjutas hiljuti, et Walther on kolinud Drottingholmi lossi territooriumile õe naabrusesse majja, kus elab oma 12aastaste kaksiktütardega tema poeg Patrick Sommerlath. Tegu on kroonprintsess Victoria endise koduga, XIX sajandist pärit villaga, mis asub lossist vaid viiekümne meetri kaugusel. Nüüd on selge, et elukoha muutuse tingis vanahärra haigus. Varem elas Walther Sommerlath Itaalias, enne seda aastaid Pariisis.

Pere vanim vend Ralf Sommerlath on 91aastane. Kuninganna kolmas vend, temast kaks aastat vanem Jörg suri 2006. aastal vähki. Jörg Sommerlathi järgi on nime saanud Silvia heategevusfondi World Childhood Foundation ema-lapse maja Berliinis.