Foto: Kuvatõmmis (uudised.tv3.ee)
Inimesed
29. oktoober 2020, 10:26

Filmistaar Kirill Käro isa: poeg ütles mulle kunagi, et on enne näljas, aga oma ametit ei jäta

"Lapsepõlves oli ta täiesti tavaline kutt," ütleb saates "Seitsmesed: Duubel" Eestist pärit näitleja Kirill Käro isa Valeri.

Näitleja sari "Nuuskija" lööb laineid ja on muljet avaldanud isegi kuulsale ulmekirjanikule Stephen Kingile. "Koolis õppis, ei saaks öelda, et hästi, pigem keskmiselt. Mõnikord isegi kõigest rahuldavalt. Teisest klassist alates osales ta ka laulukooris Cantilena, mida juhendas Lev Gussev," meenutab isa Valeri. 

Kui Kirill oli kaheksandas klassis, kuulutati välja konkurss Vene Draamateatri töötuppa. "Soovitasin tal sellest osa võtta ja minu suureks üllatuseks võeti ta sinna vastu, kuigi tema kõneoskus ei olnud kõige parem. Eks ma selle mõttega saatsingi ta sinna, et seda parandada. Talle nii väga meeldis seal, et veetis  teatris kogu aja. Koolis käis ta vaid selle jaoks, et ära lõpetada," räägib isa. Pärast kooli lõpetamist läks Kirill Moskvasse ja astus Šukino teatrikooli.  

Meremehest isa suunas Kirilli ametile, mis pojale ka meeldis. "Sain aru, et temast saab näitlejana asja, kui valmisid filmid "Likvideerimine", "Nuuskija" ja nii edasi," lisab Valeri. 

"Kirill näitleb ikkagi rohkem välismaal: Venemaal, Ukrainas, Austrias ja Bulgaarias. Eestis on tal sõprus režissöör Puustusmaaga. Neil on kokkulepe, et Kirill mängib tema filmides ükskõik millist rolli, kasvõi kõige väiksemat," räägib Valeri. 

Venemaal on suurem osa Kirilli tööst. "Kuna ta eesti keelt pigem ei räägi, ei saa ta siin väga näidelda. Ja eks seal ole rohkem võimalusi," sõnab ta. "Kirill käib Eestis iga kolme kuu tagant, kuna töötab Venemaal viisaga. Alles nüüd andis ta elamisloa taotluse sisse. Aga viimasel ajal seoses karantiiniga veetis ta kogu aja siin, sest ei saanud Venemaale minna."

Viimati läks Kirill Venemaale nagu seiklusfilmis. "Tal on sõbrad, kes lasid ta rekajuhina tööle võtta. Niimoodi saigi piiri ületada, et seal tööd jätkata," sõnab isa.

Millal saab poeg esimese Oscari, Valeri ei tea. "Seda on raske öelda. Siiani on ta konkurssidel saavutanud teisi kohtasid. Oma töö talle meeldib. Ajal, kui ta veel kuulus polnud, ütles ta, et on enne näljas, aga oma ametit ei jäta."