Tom ValsbergFoto: Erakogu
Inimesed
28. oktoober 2020, 19:16

„PUUDUTA MIND“ | Tom Valsberg teeb puust ja punaseks selgeks teadliku seksuaalsuse ja tavaseksi erinevused

Maailmarändur, kirjanik ja muusik Tom Valsberg on tegelenud teadliku seksuaalsusega viimased 13 aastat. Tal on seljataga kümneid seksuaalsuse ja suheteteemalisi seminare ja kursuseid nii Tais, Rootsis, kui Indias ning aastaid ha-tha joogapraktikaid.

Kuidas erineb teadlik seksuaalsus ja tavaseks?

Minu seminaridel tulevad tavaliselt teemadena lauale teadliku seksuaalsuse ja tavaseksi erinevused. Seksuaalenergia üles tõstmine vs vabastamine.  Esimesed sammud seksuaalenergia kontrollimiseks ja pikalt vastu pidamiseks. Energiakeskused meie kehas ja kuidas nende mõistmine võiks kasulik olla. Taoistlike seksuaalõpetuste, india-jooga seksuaalõpetuste ja kaasaegse multirogasmilise mehe teooriate ning praktikate võrdlus ja erinevused.

Teeme koolitustel koos sõber Asse Saugaga ka füüsilist seksuaalenergia tõstmise harjutust koos hingamistehnikaga ja loomulikult saab igaüks küsida ka praktilisi küsimusi ning jagada oma kogemusi. Seminari lõpetuseks vaatame humoorika lähenemisega lühifilmi meeste multiorgasmidest ja praktikatest ning sedagi, kuidas sinna jõuda.

Suhted ja naise sisekosmos, mis need veel on?

Teen ka kursusi, kus sukeldun suhetesse ja naiste sisekosmosesse. Teemadena on laual naiste seitse erinevat orgasmi, nende saavutamine, positsioonid ja võimsus. Erinevad seksuaalsuse tüübid nagu tuli, vesi, maa, õhk ja erinevad domineerivad energiakeskused. Samuti afrodiisikumid, libiido ja vitaalsus. Testosteroon ja östrogeen. Naisenergia ja meesenergia polaarsuse hoidmine pikkades suhetes. Meesenergia kui domineerija ja naisenergia kui alistuja ning nende dünaamika seksuaalsuses. Lisaks võib teha Udyana Bandale harjutusi koos hingamistehnikaga. Ja jäälegi, igaüks saab küsida praktilisi küsimusi ja jagada oma kogemusi. Räägin kindlasti ka isiklikest kogemustest, avastustest ja praktikatest, mis on kogutud viimase kolmeteistkümne aasta jooksul.

Kui enne sõitsid vana Ladaga, võid nüüd uue Mersu peale üle minna

Minu meestejutud on alustajatele hea sissejuhatus ja juba kogenenumatele vajalik meeldetuletus teadliku seksuaalsuse alustaladest. “Kui ennem sõitsid vana Ladaga, siis on sul nüüd võimalik uue Mersu peale üle minna. Pideva praktika abil tunned ennast igas päevas värskema, energilisema ja enesekindlamana,” kommenteerib seminaril osalenud Kevin Chris.

Seminaridel osalenud Reigo on öelnud, et Tom tunneb asja ja annab oma teadmisi edasi süsteemselt ja kergelt, nii et kordagi igav ei hakka. “Tegin igapäevaselt seminaril tutvustatud praktikaid ja juba paari päeva pärast ütles mu abikaasa, et tuleks vist Tommile tänukiri saata,” ütleb ta.

Osaleja Sten ütles, et seminar oli huvitav, konkreetne ja asjalik. “Sai mitu uut praktilist harjutust, mida oma igapäevaellu integreerida. Mitmed olemasolevad praktikad said täiendusi ja hoogu juurde. Nalja sai ka,” räägib ta.

Tom hakkas tegema sõprade nõudmisel 2019. aasta sügisel meesteringe, millest kujunesid maailmapilti avardava lähenemisega miniseminarid Uue Ajastu Mehe teadlikule seksuaalsusele. Foto: Martin Ahven

Seni on Tomi juhendamisel toimunud kuus praktilist neljatunnist seminari teadlikust seksuaalsusest. Nüüd on oodata "Meeste jutud 1" seminari 16. novembril ja "Meeste jutud 2" seminari 3. novembril Spark Space stuudios. Kolmandat seminari edasijõudnutele on oodata 2021. aasta sügisel.