"Appi, tuleb Hensugusta"Foto: Konstantin Sednev/Postimees Grupp
Tele
29. oktoober 2020, 20:54

Hensugusta ja Lellepi-Vaheri värsked saated on telekavast kadunud! Kaspar Kaljas: episoodid liiguvad uuele ajale (4)

Eelmisel nädalal sai Kanal 2 omale korraga juurde kaks uut saadet ning kaks uut saatejuhti - reede õhtul alustas Triin Lellepi ja Margus Vaheri juhtimisel "Suhtevimkad" ning juutuuber Hensugusta tuli tagasi saatega "Appi, tuleb Hensugusta". Järgmise nädala saatekavast on need mõlemad aga kadunud! Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas kinnitab, et saateid näeb peagi taas teleekraanil.

"Suhtevimkad" oli Kanal 2-s eetris reede õhtul kell 20 ja 20.30 võttis eetri üle Hensugusta. Sel reedel näeb mõlemaid saateid veel nendel aegadel, kuid 6. novembril on saatekavasse nende asemele märgitud tunniajane "Laula mu laulu". Ei, staaridest kubisev laulusaade ei tule tagasi uute osadega, vaid eetrisse läheb neljas hooaeg, kus osalevad Ivo Linna, Liis Lemsalu, Karl-Erik Taukar, Laura Põldvere, Villu Tamme, Liisi Koikson ja Cool D. Neljas hooaeg oli eetris aastal 2015. 

Kuvatõmmised kava.ee-st

Kas tõesti olid Vaheri-Lellepi ja Hensugusta saated nii ebapopulaarsed, et need mõlemad juba teise osa järel eetrist maha võeti ning asenduse puudumisel vana laulusaade asemele pandi? Nii "Suhtevimkasid" kui ka "Appi, tuleb Hensugustat" pidanuks olema 7 episoodi. 

Triin ja Margus Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Triin Lellep ja Hensugusta ehk Henri Karpov ütlevad paar sõna. "Hetkel on nii, et eetrisse tuleb kaks saadet ja ülejäänute aeg pole veel kindel, kuid kindlasti tulevad kõik osad eetrisse," kinnitab Lellep. Nende saate 7 episoodi on kõik filmitud ning loodetavasti leiavad need uue aja juba lähinädalatel. "Selles ajavööndis toimus programmi- ja kontseptsioonimuutus," põhjendab Lellep, kuid tõdeb, et ka tema jaoks on huvitav, et kaks värsket saadet ühe vanaga asendati.

"Kõik ametlikud kommentaarid annab Kanal 2 programmijuht. Minule tänase info kohaselt jätkub saate tootmine ja juba homme on uus võte," ütleb Hensugusta.

Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas kommenteerib vangerdust nii: "Rõõm tähelepaneliku telekava lugemise üle. Novembris tegime tõesti mõned kavamuudatused ja reedeti hakkame kell 20.00 nägema armastatud artiste "Laula mu laulu" saates. "Hensugusta" ja "Suhtevimkade" viimased episoodid liiguvad uuele ajale, mille osas saame informatsiooni jagada mõne aja pärast. Seniks meeleolukaid telehetki Kanal 2 seltsis soovides."

Kanal 2 uue juhi Jüri Piheli sõnul tehti aga otsus, et need saated Kanal 2 eetrisse hetkel ei sobi.

““Suhtevimkade” saate “killisime” (tapsime, eemaldasime - K.P.) kollektiivselt ära. See põhjus ei ole jälle mitte selles, et sellist saadet ei võiks teha. Lihtsalt ta ei olnud, nagu vanasti öeldi, eetriküps. Täitsa jumala toores, poolikult tehtud saade. Me ei arva, et vaataja väärib sellist poolikult tehtud asja,” sõnab Pihel.

Margus Vaher ütles Õhtulehele, et nemad Triinuga said kõrvaldamisest teada ajakirjaniku käest. 

“Igat juhti, kelle alluvad, kolleegid või koostööpartnerid saavad kinga saamisest või kriitikast teada meedia vahendusel, mitte silmast silma, võib pidada ebaprofessionaalseks juhiks,” arvab ta.

Vaher nimetab sellist otsustamisviisi autoritaarseks ja märgib, et üks tänapäevane tippjuht võiks muudatusi oskuslikumalt kommunikeerida.

“Meie saate “killis” ära Jüri Pihel isiklikult, mitte toimkond. Me saate vaadatavus oli väga hea - samaväärne saadetega “Õhtu” ja “Reporter”. Kaspar Kaljas ehk tänaseks koondatud Kanal 2 programmijuht ning toimkond hindas minu ja Triin Lellepi suvel valmis tehtud “SuhteVimkade” seitse episoodi igati heaks - kiideti ägeda, värske ja julge sisu eest,” räägib Vaher.

“Saade on tempokas, meie operaator ja monteerija Raivo Teeäär oma ala tipp ja saadet on avalikult kiitnud Brigitte Susanne Hunt, Urmas Eero Liiv ja positiivselt arvustanud kriitik Katrin Pauts. Soovin Kanal 2-le helget tulevikku, sest vähemalt esmapilgul tundub, et meelelahutusliku kulgemise asemel on uus juht otsustanud päid raiudes kanali kasumisse viia,” lisab ta.