Andrea Adamo.Foto: Martin Ahven
WRC
27. oktoober 2020, 21:38

Andrea Adamo: Hyundai vedas Tänakut kaks korda alt (1)

Autoralli MM-sarjas on kavas veel kaks etappi: Belgias ja Itaalias. Tiitlikaitsja Ott Tänak jääb liidrist Elfyn Evansist maha 28 punktiga, laual on veel maksimaalselt 60 silma. Seega, kõik on veel võimalik, kuid Tänaku võimalused pole kuigi suured.

Belgia ralli puhul mängivad suurt rolli ilmastikuolud. Vihmase ilmaga võivad mõned mehed palju võita, teised kaotada. „Ieperi ralli olud võivad anda võimaluse riskida. Kui meil õnnestub seda teha, siis peame võtma maksimumi,“ rääkis Tänak portaalile DirtFish.

„Kindlasti pole meil midagi kaotada. MM-sarja kokkuvõttes on meile kindlasti hea, et ees seisab veel kaks rallit, olin õnnelik, kui Monza lisati aasta lõppu,“ arutles ta. Monza etapp lisati kalendrisse viimasel hetkel ning on kavas detsembris.

Pärast Rally Estonia võitu jäi Tänak liidrist maha 13 punktiga, kuid Türgis ja Sardiinias tabasid Hyundaid tehnilised probleemid. Vahe kasvas veel 15 silma võrra. „Viimased rallid olid keerulised, aga meeskond töötab kõvasti,“ lisas saarlane.

Meeskonna boss Andrea Adamo võttis süü enda kanda: „Hyundai vedas teda kaks korda alt. Kaks korda pärssisid tema sõitu tehnilised vead. Hyundai võtab vastutuse.“ 

Äsja testis Tänak autot Prantsusmaal: