"Hommikusöök staariga" restoranis Mantel ja Korsten- Mihkel Raud; Anu Saagim
Inimesed
30. oktoober 2020, 23:24

Pikka intervjuud Mihkel Rauaga loe Õhtulehest uuel nädalal 

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Mihkel Raud räägib ausalt ja otsekoheselt oma naissuhetest, eriti viimasest (8)

Mihkel Raud (51) on mees nagu orkester. Laulja, kitarrist, endine poliitik, ajakirjanik, kirjanik, saatejuht ning lühikest aega isegi riigikogu liige. Raud on mänginud kitarri ansamblites Golem, Metallist, Kulo, Singer Vinger, Ba-Bach, Mr. Lawrence ja Lenna. Täna tuuritab ta ringi Hendrik Sal-Salleriga. Elukohaks on mehel nii Tallinn, kui Chicago. Kaasa Liina Vahteriga mindi küll vahepeal lahku, kuid siis tuldi taas kokku ja nüüd tuntakse rõõmu visiitabielust. 

Vaata videot!

Mihkel trügis juba lapsena ekraanile, mängides filmides "Keskpäev" ja "Nukitsamees". Ekraanipisik jäi ilmselt külge ja 36aastaselt juhtis mees koos ajakirjanik Tuuli Kochiga TV3-s saadet "Koosolek". Ta oli ka üks kohtunikest telesaadetes "Eesti talent" ja "Eesti otsib superstaari". Eesti Televisioonis on Mihkel juhtinud muusikasaadet "7 vaprat".

"Eesti otsib superstaari" kohtunikud - Mihkel Raud, Eda-Ines Etti, Koit Toome Foto: Robin Roots

Alates aastast 2008 oli ta TV3 neljapäevaõhtuse populaarse jutusaate "Värske Ekspress" saatejuht, seda kaks hooaega. Saates intervjueeris ta värske Eesti Ekspressi juhtlugude kangelasi ja kuumade teemadega seotud inimesi. 2010. aasta septembrist alates oli ta samal kanalil saate "Kolmeraudne" saatejuht. 2019. aastal TV3 saate "Eesti muusika karikas" üks saatejuhtidest. Täna intervjueerib Mihkel põnevaid persoone TV3 saates "Duubel". 

Raud astus 21. aprillil 2014 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Ta kandideeris 2015. aasta riigikogu valimistel Tartu linnas ja kogus 3227 häält ning pääses sellega riigikogu XIII koosseisu. Ta oli riigikogu kultuuri- ja hariduskomisjoni liige. 7. juunil 2016 teatas Mihkel, et lahkub nii riigikogust kui ka poliitikast, tuues põhjuseks ebaõnnestumise poliitikuna.

Eno Raud on ülipopulaarse lasteraamatu "Sipsik" autor

Kes veel ei tea, siis Mihkel on kirjanike Aino Perviku ja Eno Raua poeg. Kirjanik ja japanoloog Rein Raud on tema vend, kunstnik Piret Raud tema õde.

1994. aastal abiellus Mihkel Raadio 2 reklaamitoimetaja Sirje (Poolgas) Rauaga. Neil on poeg Kaarel Eno. 7. juulil 2007 abiellus ta Pärle Seppinguga, kes töötas sel ajal Pindi Kinnisvaras osakonnajuhatajana ja valiti 2006. aasta parimaks maakleriks. Kummalegi oli see teine abielu ja kummalgi on esimesest abielust poeg. Abielu lahutati augustis 2012.

Mihkel Raud ja Liina Vahter Foto: Õhtuleht

8. märtsil 2013 abiellus Mihkel Liina Vahteriga, kes niitis kuulsust noorteseriaalis "Ühikarotid". 30. juulil 2019 teatas Mihkel Raud Instagrami vahendusel, et tema ja Liina Raua kooselu on lõpule jõudnud. Abielu siiski ei lahutatud ja aastal 2020 pandi leivad taas ühte kappi. Paarike naudib visiitabielu, sest Mihkel töötab Tallinnas ja Liina tunneb end koduselt Chicagos. Mihklil on Liinaga poeg Joosep ning tütar Mirjam.

Mihkel Raua sulest on ilmunud raamatud "Musta pori näkku", "Sinine on sinu taevas, "Kus ma olen ja kuidas sina võid palju kaugemale jõuda", "Eestlase käsiraamat: 100 asja, mida õige eestlane teeb" ja sel nädalal raamatupoodidesse jõudnud suhteraamat "Võtku homme mind või saatan", mis lammutab tükkideks ja paneb kokku suhete loomise, hoidmise ja lõhkumise kunsti. 

"Selle raamatu kaante vahel on humoorikas lugu, milles näeb oma peegelpilti iga lugeja," lubab Mihkel. Raamatu teeb harukordseks ka asjaolu, et autor on läbi töötanud suure hulga erialakirjandust, mida ta oma kogemuste analüüsimisel kasutab.  

Pikka intervjuud Mihkliga raamatu sünniloost ja kirevast elukesest viimastel aastatel, loe Õhtulehest juba uuel nädalal.  

Restoran Mantel ja Korsten. Tegu on Katarina Suure ajal Kadrioru lossi lähedusse rajatud pesumajaga, kus siis kesiri õukonna musta pesu pesti. 

Meie kohtusime Mihkliga Kadriorus, päkapikumaja meenutavas restoranis Mantel ja Korsten

"Meie armas väike roheline puumajake on punase katusega ning uhke mantelkorstnaga. Nii saigi ta ka oma nime – kauni mantelkorstna järgi, mis ilutseb restorani keskel ning on ainus mantelkorsten Kadriorus," pajatab restorani omanik Roman Žaštšerinski. "Seda korstna võlu saavad nautida ka meie külastajad – oleme  mantelkorstnasse nimelt teinud eraldi väikse privaatse söögitoa."

"Ega meil polnud suurt soovi teha veel üks restoran, aga vahest elus juhtub asju ja nii ka selle kohaga, et üks asi viis teiseni," räägib veel kahe populaarse Tallinna restorani, Moon ja Kolm Sibulat, omanik. "Mantlis ja Korstnas on minu lisaks veel kaks väga erilist inimest – uue restorani juhataja ja sommeljee Robert Põld ning peakokk Jüri Vainküla, kes on meiega töötanud juba restoran Mooni algusaegadest. See tähendab et juba üle kaheksa aasta ning oma võimete ja ambitsiooniga seal lae saavutanud. Võib öelda isegi, et tegime selle restorani neile, sest kaks suurepärast inimest, kelle oskused ja võimed on kasvanud suuremaks, kui saime Moonis pakkuda, saavad nüüd õnneks ennast siin Mantlis ja Korstnas proovile panna." 

"Hommikusöök staariga" restoranis Mantel ja Korsten - Anu Saagim; restorani omanik Roman Žaštšerinski Foto: Mari Luud

"Robert on pannud kokku joogikaardi, mida ta ise suurima naudinguga  külalistele presenteerib. Kolm valget ja kolm punast ning kaks vahuveini, mida klaasiga pakume, ei ole “mugavusveinid”. Paar haruldast kanget jooki, kasahhi ökoviin näiteks ja lisaks köögis tihti podisevad potid, mille sisu läheb kokteilide ja majanapside tegemiseks." 

"Hommikusöök staariga" restoranis Mantel ja Korsten Foto: Mari Luud

Mantlis ja Korstnas on autoriköök, kus menüüs võib leida nii mõõkkala, kui ka makrelli. Aga ka peeti ja värsket kapsast ning isegi harknääret. "Me üritame pakkuda erinevaid Vahemere tuulte poolt kohale triivinud mõtteid ning põnevaid veine sinna kõrvale," lisab Roman. "Kui restoranid Kolm Sibulat on restoran Mooni on vennad, siis teeme nii, et Mantel ja Korsten on nende väike õde."

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" restoranis Mantel ja Korsten - Anu Saagim; restorani omanik Roman Žaštšerinski